un băiat de 13 ani ucis la Harkov, a cărui fotografie a zburat în întreaga lume, s-a dovedit a fi fiul unui jucător de șah/foto Roman Tsaplienkoun băiat de 13 ani ucis la Harkov, a cărui fotografie a zburat în întreaga lume, s-a fii fiul unui jucător de șah/foto roman tsaplienko

Dmitry, în vârstă de 13 ani, care a murit în timpul unei greve a invadatorilor ruși în districtul Kiev din Harkov, s-a dovedit a fi fiul unui jucător de șah ucrainean, maestrul internațional (WIM) Victoria Kubata.

Acest lucru a fost anunțat de campioana europeană la șah Natalia Zhukova.

“Pe 20 iulie, Ziua Internațională a șahului, în timpul bombardamentului de dimineață al districtului Saltovsky din Harkov, trei persoane au fost ucise: printre ei – un băiat de 13 ani, fiul șahistului Wim Victoria Kubata. Sora lui, elevă în clasa a 9-a, a fost grav rănită, iar acum medicii se luptă pentru viața ei”, a scris ea.

Citește și:  în regiunea Kharkiv, 1 Mort și 5 răniți ca urmare a bombardamentelor în timpul nopții și dimineața În regiunea Kharkiv, 1 Mort și 5 răniți ca urmare a bombardamentelor în timpul nopții și dimineața lovitură la Harkov: doi răniți - în stare extrem de gravă (raport foto) Lovitură la Kharkiv: doi răniți – în stare extrem de gravă (raport foto)

Băiatul de 13 ani ucis de invadatori a studiat la școala a 17-a din Harkov. Ocupanții ruși au distrus – o pe 1 iunie-Ziua Copilului. 

“Și în acest moment, jucătorii de șah din Rusia și Belarus joacă calm șah, pentru că acesta nu este războiul lor?”,- Zhukova s-a indignat.

O fotografie a băiatului decedat și a tatălui său, care au citit rugăciuni asupra fiului său timp de două ore, fără a părăsi corpul și a-și ține mâna, a zburat în jurul mass-media din lume. Imaginile au fost publicate de Reuters. Mirror, Euronews, NYT și altele. 

amintiți-vă că la 21 iulie, la aproximativ 09:30, ocupanții lovit zonele rezidențiale din Kharkiv. Au fost raportate 4 morți și 25 de răniți.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.