ocupanții continuă să avanseze în Donbass/foto REUTERS ocupanții continuă să avanseze în Donbass/foto REUTERS

Ocupanții își continuă acțiunile ofensive în zona operațională estică. Ei efectuează acțiuni de incendiu de-a lungul întregii linii de contact și în profunzimea apărării trupelor ucrainene în zona operațională Donetsk și în direcția Slavyansk, iau măsuri pentru consolidarea grupării ofensive.

Acest lucru este menționat într-un mesaj de pe pagina de Facebook a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

În direcția Bakhmut, ocupanții ruși desfășoară acțiuni ofensive, încercând să îmbunătățească situația tactică.

În direcția Seversky, unitățile inamice au tras artilerie și mortare la așezările din regiunile Yanzhulovka și Progress, Chernihiv și, respectiv, Sumy.

“În direcția Slavyansk, ocupanții, cu sprijinul artileriei, au efectuat operațiuni militare în zona Dovgenky, nu au avut succes, au suferit pierderi. Inamicul a crescut intensitatea recunoașterii aeriene cu utilizarea UAV-urilor”, se spune în raport.

În direcția Donetsk, inamicul a tras în pozițiile unităților trupelor ucrainene de-a lungul liniei de contact pe întreaga gamă de arme, inclusiv aviația.

În același timp, în direcția Liman, ocupanții încearcă să obțină un punct de sprijin pe granițele ocupate anterior. Inamicul a folosit avioane pentru a lovi ținte civile în zonele așezărilor Toshkivka, Zolotoe, Avdiivka, Vladimirovka și Vodiane.

În direcția Severodonetsk, inamicul a efectuat operațiuni de asalt în zona așezării de la Nizhny, dar nu a avut succes.

“În direcția Bakhmut, inamicul desfășoară acțiuni ofensive, încercând să îmbunătățească situația tactică. El a efectuat operațiuni de asalt în zona așezării Ekaterinovka, nu are succes”, a remarcat Statul Major General.

În direcția Avdiivka, inamicul a efectuat operațiuni ofensive în zona așezării Novoselovka, dar a suferit pierderi și sa retras. În plus, acțiunile de asalt ale ocupanților ruși din apropierea așezărilor Novobakhmutivka și Veseloe nu au avut succes.

În direcția Kurakhovsky, inamicul a condus o ofensivă în apropierea așezării Pobeda, dar nu are succes.

“În direcțiile Novopavlovsky și Zaporizhia, ocupanții nu au efectuat ostilități active, au efectuat atacuri de artilerie și mortar asupra instalațiilor de infrastructură și clădirilor rezidențiale din zonele așezărilor Novoandreevka, Kamenskoye, Orekhov, Olgevskoye și Poltavka”, se spune în raport.

În direcția Bugului sudic, inamicul a bombardat așezările Luparevo, Posad-Pokrovskoye, Visunsk, Osokorovka și Novovorontsovka. Inamicul a continuat măsurile de poziții ale echipamentelor de inginerie. Pentru a regla focul de artilerie, ocupanții au folosit drona Orlan-10.

nu s-au înregistrat schimbări semnificative în direcția basarabeană.

Amintiți-vă că trupele rusești au intrat în Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie.

Ocupanții au bombardat mai întâi facilitățile militare, apoi au atacat civili într-o serie de așezări, inclusiv în regiunea Harkov.

Citește și:  în regiunea Donetsk rușii confiscă întreprinderi și instituții financiare-informații În regiunea Donetsk, rușii profite de întreprinderi și instituții financiare – informații Rusia pierde. Acest lucru l – ar putea face pe Putin și mai periculos-Washington Post Rusia pierde. Acest lucru l-ar putea face pe Putin și mai periculos-Washington Post procesul de evacuare a apărătorilor Azovstal continuă și este dificil-Podolyak Procesul de evacuare a apărătorilor “Azovstal” continuă și este dificil-Podolyak expertul a evaluat posibilitatea ca Ucraina să lovească Podul Crimeei Expertul a evaluat posibilitatea unei greve ucrainene pe Podul Crimeei A devenit cunoscut cât timp legea marțială și mobilizarea vor fi extinse în Ucraina a devenit cunoscut cât timp legea marțială și mobilizarea vor fi extinse în Ucraina

Mai târziu, în estul țării noastre, inamicul a intrat în ofensivă. Ulterior, soldații ucraineni au reușit să alunge inamicul departe de Harkov.

astăzi, Statul Major General a anunțat eliberarea satului Dementievka în regiunea Harkov.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.