Belarus plasează tancuri fictive din lemn la granița cu Ucraina/fotografie de Oleg Nekalo,”Vayar”

Belarus plasează tancuri manechine din lemn la granița cu Ucraina. Scopul acestor acțiuni este de a demonstra prezența lor și de a desfășura activități operaționale de camuflaj.

Informațiile relevante au fost împărtășite de președintele Ministerului Apărării al Ucrainei, Oleksandr Motuzyanik, în timpul briefingului.

“Pentru a efectua măsuri operaționale de camuflaj și pentru a-și demonstra prezența, unități ale Forțelor Armate din Belarus plasează tancuri fictive din lemn în zonele limitrofe Ucrainei”, a spus Motuzyanik.

Vorbitorul a mai spus că unitățile Forțelor Armate ale Republicii Belarus, formate din până la șapte batalioane, continuă să îndeplinească sarcini de la așa-numita “întărire” a frontierei ucraineano-Belaruse. Vorbim despre regiunile Brest și Gomel. Principalele eforturi ale trupelor Republicii Belarus s-au concentrat pe efectuarea de recunoaștere, echipamente de Inginerie a pozițiilor și protecția frontierelor. Soldații recruți au început să fie implicați în aceste sarcini.

Reamintim, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, există 4.000 de militari ai Republicii Belarus la granița cu Ucraina. Această sumă nu este suficientă pentru a organiza un atac în orice direcție.

La 21 iunie, Ministerul Apărării a raportat că nu au văzut semne de pregătire pentru ofensiva Armatei bieloruse.

La începutul acestei săptămâni, liderul autoproclamat al Republicii Belarus, Alexander Lukașenko, a lansat amenințări împotriva Ucrainei. El a promis că va răspunde în cazul traversării “liniei roșii” sau a unei greve asupra rafinăriei Mozyr.

În perioada 22 iunie-1 iulie, “exercițiile de mobilizare” vor dura în regiunea Gomel.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.