Irina Vereshchuk a spus despre ajutarea așezărilor blocate/foto UNIAN

Viceprim-ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk a declarat că este planificată organizarea coridoarelor pentru furnizarea de provizii umanitare către așezările blocate din Harkov și Kiev.

Ea a anunțat acest lucru în mesajul ei video.

“Dimineața am informat despre refuzul trupelor de ocupație de a oferi garanții cu privire la funcționarea coridorului Mariupol-Zaporozhye. În același timp, având în vedere fluxul mare de oameni în propriile mașini, am negociat toată ziua pentru a asigura tăcerea”, a spus ministrul.potrivit ei, convoiul cu alimente și autobuze pentru evacuare nu a fost permis să Mariupol.

“Având în vedere situația, a fost organizată o adunare de oameni care au ieșit din Mariupolul blocat la Berdyansk. Acum, toate cele 15 autobuze cu rezidenți Mariupol și copiii lor au ajuns la Zaporozhye, unde primesc asistența necesară”, a adăugat Vereshchuk.

Deci, 6 mii 426 de rezidenți Mariupol au sosit astăzi în Zaporozhye, dintre care 2 mii 039 de copii.

acum coloane de transport privat continuă să se mute la Zaporozhye.

“Am lăsat alimente și medicamente în Berdyansk, unde sunt organizate puncte de ajutor pentru toți cei care continuă să părăsească orașul asediat. Pentru mâine negociem un regim de tăcere pe această rută și vom continua să ducem oamenii de la Mariupol la Berdyansk și de la Berdyansk la Zaporozhye. De asemenea, intenționăm să organizăm coridoare pentru livrarea de provizii umanitare către așezările blocate din regiunile Harkov și Kiev”, a spus șeful Ministerului Integrării.

Amintiți-vă că dimineața devreme, pe 24 februarie, Rusia a intrat în Ucraina. La începutul războiului, inamicul a bombardat instalațiile militare și apoi a atacat așezările pașnice, inclusiv Harkov și orașele situate lângă Kiev – Buchu și Irpen, au avut loc bătălii în Gostomel.

coridoarele umanitare au fost organizate pentru evacuarea civililor din orașele în care au avut loc bătălii. Ocupanții au împiedicat evacuarea civililor, în special, pe 6 martie, au tras asupra oamenilor din Irpen, trei persoane au fost ucise, copiii au fost printre victime.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *