Canada a deschis un program de migrație pentru ucraineni/foto UNIAN

Canada a lansat un program de migrație temporară pentru cetățenii ucraineni în legătură cu războiul.

Acest lucru este menționat într-o declarație pe site-ul web al Guvernului Canadei.

În special, programul de migrație se numește “Canada-Ucraina permis de călătorie de urgență” (CUAET). Aceasta este una dintre multele măsuri speciale ale guvernului Canadian pentru a sprijini oamenii din Ucraina.

În cadrul acestui program, ucrainenilor și membrilor familiei lor li se oferă statut temporar extins gratuit și li se acordă permise de muncă, studiu și ședere în Canada până când este sigur pentru ei să se întoarcă acasă.

Cererea poate fi depusă de cetățenii ucraineni și membrii familiei acestora, indiferent de naționalitate. În special, aceștia pot solicita o viză de vizitator gratuită și pot obține un permis de ședere în Canada pentru o perioadă de trei ani.

De asemenea, au posibilitatea de a solicita gratuit un permis de muncă cu o cerere de viză, ceea ce va ajuta la găsirea unui loc de muncă cât mai curând posibil.

Procesul de procesare a unei cereri electronice de viză va dura 14 zile. În plus, solicitanții vor fi scutiți de cerințele de vaccinare la intrare din cauza COVID-19, dar vor trebui să îndeplinească alte cerințe, cum ar fi testarea și carantina.potrivit ONU, aproape trei milioane de oameni au părăsit țara noastră de la începutul agresiunii ruse. Aproape 2 milioane de ucraineni au devenit strămutate intern. Numărul copleșitor al celor care au plecat în străinătate sunt femei și copii.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.