primele HIMARS MLRS sunt deja în Ucraina/US Army photo primele HIMARS MLRS sunt deja în Ucraina/foto US Army

Casa Albă a declarat că următoarele livrări de HIMARS mai multe sisteme de rachete de lansare în Ucraina sunt foarte probabil.

Acest lucru a fost declarat de coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului Național de securitate al SUA, John Kirby, relatează Serviciul ucrainean al vocii Americii.

“Cred că veți vedea noi livrări de sisteme precum HIMARS în viitor. Acest lucru este foarte probabil. Nu vreau să avansez un anunț specific, dar președintele Biden i-a spus foarte clar Președintelui Zelensky că îi vom ajuta cât de mult putem și cât mai repede posibil”, a spus Kirby.

El a subliniat, de asemenea, că livrările de apărare sosesc în Ucraina cu o viteză record.

“Aceste arme ajung la o viteză record, nu am mai văzut acest lucru până acum, este fără precedent – viteza cu care asistența de securitate ajunge pe prima linie în războiul din Ucraina. Literalmente, livrările sosesc zilnic și nu numai din Statele Unite, suntem pur și simplu cel mai mare donator, dar peste 40 de alte țări din întreaga lume oferă asistență Ucrainei sub diferite forme”, a spus Kirby.

Potrivit lui, HIMARS sunt importante în sistemul de apărare al Ucrainei împotriva artileriei rusești.

“Cea mai mare diferență între aceste sisteme – sisteme de rachete cu mobilitate ridicată – este raza, distanța. Când vine vorba de războiul din Donbas, aceasta este o regiune destul de plată în care ambele trupe depind de artilerie. HIMARS va oferi armatei ucrainene posibilitatea de a sta la distanță, astfel încât să aibă fizicexistă un anumit spațiu pentru o mai bună manevră și o mai bună apărare împotriva artileriei rusești, care are o rază de acțiune mai mare decât artileria ucraineană”, a spus Kirby.

după cum a raportat UNIAN, primele sisteme de rachete cu lansare multiplă HIMARS din SUA au ajuns în Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.