rezervor T-72B/foto-Ministerul Apărării al Federației RuseRezervor T-72B/foto-Ministerul Apărării al Federației Ruse

Forțele Armate ale Ucrainei au distrus și capturat deja sub 1400 de tancuri ale armatei ruse, unele dintre ele au fost abandonate de echipaje într-o stare complet funcțională și acum protejează activ pământul ucrainean. Pentru a înțelege numărul de vehicule distruse, brigada rusă de tancuri are 93 de tancuri în personal. Și în batalionul condiționat-grup tactic-31 de vehicule.

Iar numărul total de pierderi în tancurile armatei ruse din 24 februarie este mai mare de 40% din numărul tuturor vehiculelor în funcțiune începând cu 2021.

Numărul de tancuri din armata rusă în serviciu în ajunul invaziei:

Pentru a estima numărul inițial de vehicule, puteți utiliza baza de date a potențialelor militare ale țărilor Balance Military de la Autoritatea British International Institute for Strategic Studies.

În ea, începând cu 2021, se pare că în toate forțele armate ale Federației Ruse există 3330 de unități de tancuri cu toate modificările în serviciu. Cea mai mare parte a acestora, 2.840 de tancuri, se aflau în forțele terestre, restul – în trupele aeriene, marinarii și trupele de apărare de coastă.

 rezervor T-72B3/foto - Ministerul Apărării al Federației Ruse rezervor T-72B3/foto – Ministerul Apărării al Federației Ruse

De asemenea, este clar că cele mai masive dintre ele sunt T-72b3, care sunt modernizarea T-72B prin instalarea unui nou motor puternic, vedere termică, radiouri digitale, actualizarea sistemului de control al incendiilor, precum și o nouă protecție dinamică.

în general, distribuția după tip este după cum urmează:

Numărul de tancuri din armata rusă la bazele de depozitare în ajunul invaziei:

Balanța militară conține, de asemenea, date privind numărul aproximativ de tancuri rusești la bazele de stocare. Vorbim despre 10090 de unități, dintre care 7 mii sunt T-72, 3 mii sunt T-80, precum și până la 90 de unități T-90.

Baza de date nu conține date privind numărul de rezervoare de versiuni învechite, cum ar fi T-55 și T-62, deși acestea din urmă sunt deja eliminate din bazele de stocare. Puteți estima numărul aproximativ de mașini dacă ridicați datele pentru 2014. Potrivit acestora, 2,8 mii de unități de T-55 și 2,5 mii de unități de T-62 pot fi încă în depozite din Federația Rusă. Dar se știe că T-62 mergeau activ în Siria pentru armata Assad.

 rezervor T-64M/foto-Ministerul Apărării al Federației RuseRezervor T-64M/foto-Ministerul Apărării al Federației Ruse

De asemenea, în baza de date pentru 2014, este menționată prezența a 2000 de tancuri T-64 de toate versiunile, pe care armata rusă a început să le retragă din serviciu la începutul anilor 2010. Dar T-64 a fost aruncat activ de Kremlin la Donbass din 2014.

Astfel, numărul maxim de rezervoare la bazele de stocare din Federația Rusă este, ipotetic, de până la 28,5 mii și este distribuit după cum urmează:

Dar o astfel de cantitate este exclusă “hârtie” și poate fi folosită de Federația Rusă exclusiv ca un “mit” despre rezervele sale uriașe. Acest lucru se datorează faptului că depozitarea oricărui echipament militar este un proces destul de complex și costisitor. Pentru înțelegere, acest lucru este mai dificil decât păstrarea unei mașini în garaj timp de decenii pentru a o porni cu o “jumătate de viraj” la prima nevoie.

Imaginile disponibile ale unor astfel de baze demonstrează că seamănă cu haldele de gunoi și nu cu bazele cu echipament militar. Iar faptul că sunt fotografiate în mod regulat vorbește bine despre calitatea protecției acestor obiecte și despre valoarea lor.

Mai exact, nu există nimic de valoare acolo pentru o lungă perioadă de timp, inclusiv cablajul, care a fost rupt pentru a preda la punctul de recepție a metalelor neferoase. Ca să nu mai vorbim de posturile de radio și de obiectivele turistice.

De aceea, chiar și eșantioane relativ “decente” din bazele de date de stocare, care sunt încă teoretic posibile de restabilit, necesită o muncă minuțioasă pe un perete complet și o configurație din nou. Iar numărul brut al acestor 28,5 mii de corpuri de tancuri, dacă amenință ceva, este exclusiv ecologic.

ați putea fi, de asemenea, interesat de:

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.