Armata Republicii Belarus/Ministerul Apărării al Republicii BelarusArmata Republicii Belarus/Ministerul Apărării al Republicii Belarus

O tendință destul de amenințătoare a fost raportată de Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina – tancurile și vehiculele de luptă pentru infanterie sunt scoase din bazele de depozitare din Belarus. Și nu vorbim despre consolidarea propriilor forțe armate, ci despre posibilitatea transferului lor către invadatorii ruși.

Forțele Armate ale Ucrainei au distrus deja peste 1.350 de tancuri și 3.300 de vehicule blindate de luptă. Federația Rusă nu poate compensa aceste pierderi într-un timp scurt, așa că a început să extragă astfel de rarități precum T-62 din depozitele de depozitare. Și, prin urmare, a privi “în sânul” vasalului tău este un act complet logic.

După prăbușirea URSS, Belarus, ca și Ucraina, a moștenit un imens arsenal de arme și echipamente militare, în primul rând capacitatea districtului militar de 240 de mii al Armatei Roșii. La care s-au adăugat arme retrase din Germania de Est.

Prin urmare, de-a lungul anilor 90 și 2000, Belarus, care nu se poate lăuda cu un complex militar-industrial puternic și extins, s-a aflat pe locuri destul de înalte în clasamentul țărilor exportatoare de arme. În special, în 1996 Minsk a ocupat locul 10, iar din 1998 până în 2001 a vândut arme în valoare de 1 miliard de dolari și a ocupat locul 11.

 Armata Republicii Belarus/Ministerul Apărării al Republicii BelarusArmata Republicii Belarus/Ministerul Apărării al Republicii Belarus

Pentru a înțelege progresul, puteți utiliza echilibrul militar, cea mai cuprinzătoare Bază de date privind capacitățile militare ale țărilor de la Autoritatea British International Institute for Strategic Studies.

câte rezervoare sunt stocate în Belarus

Imediat după prăbușirea URSS, 3287 de tancuri erau în funcțiune în Belarus, dintre care 1182 aparțineau tipurilor învechite – T-54, T-55 și T-62.

Deja din 2000 – 1724 de mașini, dintre care doar 60 de unități ale T-55 sunt învechite. Și în 2021 – ca parte a armatei bieloruse – 537 de tancuri. Toate vehiculele sunt T-72, inclusiv 20 modernizate rusești T-72b3. În aceeași perioadă, exportul Oficial s-a ridicat la 429 de tancuri.

Adică, pentru 2021, numărul maxim de tancuri de tipuri moderne care pot fi amplasate la bazele de depozitare din Belarus este de 758 de unități, dintre care majoritatea absolută, 722 de unități, sunt T-72.

câte IFV-uri sunt stocate în Belarus

De asemenea, după prăbușirea URSS, Belarus a avut o flotă destul de puternică de vehicule de luptă pentru infanterie BMP-1 și BMP-2 – 2238 unități. Dintre acestea, 938 de unități au fost BMP-1, dar acum armata belarusă nu are aceste vehicule în serviciu, deși exporturile oficiale sunt înregistrate la nivelul a doar 47 de unități.

În ceea ce privește BMP-2, 932 de vehicule de acest tip au fost înmatriculate în Armata Belarusului în 2021 și au fost vândute 102 unități.

astfel, până la 891 BMP-1, precum și până la 266 BMP-2 pot fi stocate în bazele de stocare Minsk.

Dar în raport cu 758 de tancuri, precum și în raport cu 1157 de vehicule de luptă pentru infanterie, acestea sunt exclusiv numerele maxime, care în realitate sunt semnificativ mai mici datorită anulării finale a mașinilor, exporturilor de umbră și furtului banal și corupției.

În special, depozitarea echipamentelor este un proces destul de complex și costisitor, care implică întreținerea regulată, inspecția și înlocuirea unor piese și componente, contacte, conexiuni, țevi etc. și, în realitate, astfel de baze de depozitare pentru sute de mașini se transformă rapid în cimitire ale clădirilor din care vor fi scoaseToate metalele neferoase și au îndepărtat tot ce are o conexiune cu șuruburi.

prin urmare, scoaterea oricărei unități de vehicule blindate din Baza de depozitare este un proces extrem de complex, care implică un perete aproape complet al întregului vehicul și configurația acestuia aproape din nou.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *