Mariupol este de fapt distrus/REUTERS photo Mariupol este de fapt distrus/REUTERS photo

Mariupol, Regiunea Donetsk, a suferit cel mai mult din toate așezările din Ucraina din cauza atacurilor ocupanților. Numărul civililor uciși, conform datelor preliminare ale autorităților locale, a depășit 20 de mii.

UNIAN online spune despre situația din Mariupol astăzi, 27 aprilie:

13:34  Orcii au scos toate exponatele valoroase de la Muzeul lorei locale și Muzeul de Artă din Mariupol, – consilier al primarului Pyotr Andryushchenko. Vorbim, în special, despre originalele a trei tablouri ale lui Arkhip Kuindzhi, originalul uneia dintre picturile lui Ivan Aivazovsky și trei icoane unice. Este imposibil să confirmați aceste date din alte surse.

13:23 Astfel de” cărți poștale ” sunt desenate de copii care se ascund de bombardamentele rusești în adăposturile din Azovstal. Autorul este un băiat de 6 ani, Lev.

13:16  Majoritatea atacurilor aeriene de pe Mariupol sunt efectuate de bombe neguidate-Ministerul Apărării din Marea Britanie, astfel de “tactici”, reduce capacitatea de a distinge în mod eficient între greve întregi și crește riscul de victime civile, acest lucru este discutat în raportul regulat al Ministerului Apărării din Marea Britanie.

13:11  Avakov a numit unul dintre scenariile posibile pentru deblocarea lui Mariupol, potrivit fostului ministru de Interne, o astfel de șansă va apărea după ofensiva ocupanților din sufocările Donbass, atunci va începe situația de revenire. “Rollback este atunci când ceea ce a fost planificat nu este făcut. E ca și cum ai merge pe bicicletă și te-ai oprit brusc. Dar tu nupoți sta în picioare, bicicleta începe să cadă, iar tu Cazi de pe bicicletă și te grăbești cu susul în jos de acolo, știi? Și acest lucru se va întâmpla cu trupele lui Putin. Și apoi, pe fondul descurajării și eșecului în această ofensivă, o deblocare a grupului nostru din Mariupol este foarte posibilă și probabilă”, a explicat el

12:51 “Cred că armata noastră va apăra orașul, iar civilii vor fi evacuați”, a spus Rinat Ahmetov. Omul de afaceri ucrainean a spus că este mândru că Azovstal a devenit inima rezistenței ucrainene față de invadatori. El a spus acest lucru într-un interviu acordat ziarului Le Temps.

12: 31  Polonia este gata să accepte civili răniți și bolnavi din Mariupol pentru tratament, a declarat reprezentantul Oficiului Andrzej Duda, responsabil pentru problemele internaționale, Jakub Kumoh.

10: 55  Mariupol. Informații importante pentru rezidenții Mariupol. În plus față de orașul portuar, punctele Wi-Fi au apărut în incinta fostului ATB din Est și pe strada Pashkovskogo 64. Informați-vă prietenii și familia. Comunicarea este o gură de aer curat.

10:46 Deci, ce au orcii acolo? Și totul este rău pentru ei, rândurile “două sutimi” sunt reînnoite în fiecare zi. Deja 22 mii 400 laptenogi nu se vor întoarce în viață în Federația Rusă. Nimic, rudele lor sunt în așteptare pentru un “premiu de consolare” de 10 mii de ruble (4 mii UAH)

9: 46  Un alt videoclip din primele minute după bombardarea Teatrului Dramatic din Mariupol a apărut pe rețea, arătând locuitorii din Mariupol venind la locul tragediei și căzând din nou sub un raid aerian. “Lumea rusă” a îngropat aproximativ 300 de oameni sub dărâmăturile Teatrului.

9: 36  Atacul lui Mariupol nu se oprește – Arrestovici lustruiește “Azovstal” cu toate metodele disponibile care sunt în serviciu cu Rusia, cu excepția armelor nucleare: sol, artilerie, aviație și aviație strategică pe distanțe lungi. Au existat chiar încercări de atac la sol.

9: 19 Aceasta trebuia să fie Filarmonica de cameră Mariupol din Mariupol ucrainean.

05.54 Consiliul Municipal Mariupol a raportat că cel puțin 2 mii de civili – femei, copii și vârstnici – se află pe Azovstal, sunt mulți răniți.

 mii de oameni trebuie să fie salvați imediat de la Azovstal , au raportat autoritățile locale/foto t.me/mariupolrada

Ministerul a adăugat că oamenii se află în condiții teribile, nu există medicamente, există o situație catastrofală cu apă și alimente. Potrivit Consiliului Local, oamenii trebuie salvați imediat.

01.09 alarma de aer a fost anulată.

00.38 o alertă aeriană a fost declarată în regiunea Donețk.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.