acum exhumarea cadavrelor rezidenților locali morți continuă în Trostyanets/photo GBR

Cel puțin 20 de locuri în care ocupanții au torturat civili au fost găsiți în Trostyanets.

Acest lucru este raportat de Biroul de Stat de investigații, care lucrează la documentarea și investigarea crimelor armatei ruse.

GBR documentează faptele prezenței invadatorilor ruși. Acum au fost stabilite locațiile unităților lor de luptă, pozițiile de tragere din care a fost efectuată bombardarea. Documentele și bunurile personale ale armatei ruse au fost, de asemenea, confiscate.

Începând de astăzi, anchetatorii au examinat 154 de străzi ale orașului care au fost avariate de bombardamentele de artilerie. Aceasta este de aproximativ 1.200 de hectare de dezvoltare urbană, ceea ce reprezintă aproximativ 45% din suprafața totală a Trostyanets.

“Au fost detectate și înregistrate daune la 122 de clădiri rezidențiale, precum și spitale. În timpul acțiunilor de investigație, au fost identificate locurile în care ocupanții au torturat civili. Cel puțin 20 de astfel de cazuri au fost înregistrate acum. Bastoanele, cătușele, cleștele metalice și hainele victimelor cu urme de sânge au fost găsite la locul crimei”, se arată în raport.

În timpul inspecțiilor, angajații GBR au găsit, de asemenea, vergeturi din grenade, rămășițe de muniție inamică.

Ca parte a procedurilor penale, exhumarea cadavrelor rezidenților locali morți continuă, sunt numiți examene medicale medico-legale.

GBR a raportat că, în cursul măsurilor de investigație și operaționale, 6 mașini pe care invadatorii le-au furat în timpul ocupației au fost returnate rezidenților locali după examinări adecvate.anterior, UNIAN a raportat deja că în regiunea Kharkiv, rușii izolează așezările capturate și împușcă voluntari.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.