mulți nikolayevets s-au obișnuit cu războiul, primarul a spus/foto REUTERS mulți nikolayevets s-au obișnuit cu războiul, primarul a spus/foto REUTERS

Începând cu 24 februarie, ziua invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, orașul Nikolaev nu a fost bombardat de doar 13 zile.

primarul Nikolaev Alexander Senkevich a spus despre situația din oraș într-un interviu cu UNIAN.

“Nu înțelegem unde vor trage mâine. De fapt, toate microdistrictele orașului au fost bombardate, trag în toată zona orașului. Nu există obiective, ceea ce confirmă faptul că scopul principal al rușilor este distrugerea ucrainenilor ca națiune”, a spus el. – Nu am fost bombardați de doar treisprezece zile în timpul războiului. De două ori timp de două zile și de trei ori timp de trei zile au fost pauze. Practic, avem bombardamente în fiecare zi. Ei folosesc cochilii de cluster, care, izbucnind, ucid totul în jur. Adică nu vizează distrugerea clădirilor și structurilor, ci uciderea oamenilor.”

Răspunzând la întrebarea despre starea de spirit a orășenilor, Senkevich a spus că mulți s-au obișnuit cu războiul și așteaptă pacea.

“Chiar și cei care l-au sunat pe Putin așteaptă pacea, astfel încât totul să se calmeze. Cei care sunt hotărâți să câștige sunt gata să meargă până la capăt. Dar mai ales oamenii doresc calm și pace, astfel încât războiul să se oprească. Cred că mulți dintre ei și-au schimbat atitudinea față de Rusia, chiar și cei mai mari fani ai acestei țări”, a adăugat primarul Nikolaev.

anterior a fost raportat că un trădător a fost reținut în Nikolaev, care a “îndreptat” rachetele rusești către Întreprinderea de apărare.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *