scopul evenimentului este de a simula sprijinul tătarilor din Crimeea pentru politica lui Putin și operațiunea militară specială împotriva Ucrainei/REUTERS

Un” congres al reprezentanților ” tătarilor din Crimeea este planificat să aibă loc astăzi în Crimeea ocupată pentru a demonstra presupusul lor sprijin pentru războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Acest lucru a fost anunțat pe pagina de Facebook de către președintele Mejlis al poporului tătar din Crimeea Refat Chubarov.

“Sub controlul FSB al Federației Ruse, autoritățile locale de ocupație” convoacă “un anumit” congres al reprezentanților”, la care, din cauza absenței unui număr vizibil de colaboratori tătari din Crimeea, studenții Universității de inginerie și Pedagogie din Crimeea, precum și angajații organizațiilor bugetare, în special, profesorii școlari, vor fi obligați să participe”, a spus el.

Chubarov a menționat că scopul evenimentului este de a simula sprijinul tătarilor din Crimeea pentru “politica și operațiunea militară specială” a lui Putin împotriva Ucrainei. Potrivit acestuia, serviciile speciale ale Federației Ruse vor încerca din nou, dar “absolut fără succes, să înșele lumea că, spun ei, tătarii din Crimeea demonstrează loialitate față de politica țării ocupante și a președintelui său Putin.”

Potrivit lui Chubarov, serviciile speciale ale Federației Ruse “au subliniat un plan special” pentru discreditarea în continuare a liderilor și membrilor Mejlis ai poporului tătar din Crimeea, a activiștilor mișcării naționale tătare din Crimeea, a prizonierilor politici și a familiilor acestora. “Punerea în aplicare a acestui plan va începe cu adoptarea la” Congresul “de astăzi a unei declarații speciale a” participanților”, a spus Chubarov.

După cum a scris UNIAN, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și-a exprimat sprijinul deplin pentru toate eforturile de investigare a crimelor internaționale ale Federației Ruse în Ucraina și a susținut crearea unui tribunal internațional.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.