ocupanții au pus colaboratorul lui Stremousov să prezideze Kherson/screenshotOcupanții l-au pus pe colaboratorul lui Stremousov să prezideze Kherson/screenshot

Colaboratorul și gauleiterul Kherson Kirill Stremousov, furnizat de ocupanții ruși, va face apel la Putin cu o cerere de anexare a întregii regiuni la Rusia.

Acest lucru este raportat de resursa de propagandă RIA Novosti.

Stremousov a exclus, de asemenea, organizarea unui pseudo-referendum.

“Nu va fi creat” HNR ” pe teritoriul regiunii Kherson. Acesta va fi un decret unic bazat pe apelul “conducerii” către președintele Federației Ruse și va exista o cerere de introducere a regiunii într-o regiune cu drepturi depline a Rusiei”, a spus RIA Stremousov.

colaboratorul a promis că până la sfârșitul anului Regiunea va trece complet “la legislația rusă.”

În același timp, Kremlinul a sugerat trădătorului ucrainean că “soarta” regiunii va fi decisă în funcție de scenariul ocupației Crimeei – adică prin organizarea unui pseudo-referendum.

“Desigur, pentru a fi sau a nu fi un astfel de apel, locuitorii din regiune ar trebui să decidă și ar trebui să-și determine și soarta. Și, desigur, aceasta este o problemă care trebuie verificată și evaluată în mod clar de către avocați, deoarece astfel de decizii fatidice trebuie să aibă un fundal juridic clar, să fie absolut legitime, așa cum a fost cazul Crimeei”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de presa rusă.

Referendum în Herson: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat UNIAN, ocupanții ruși au planificat să organizeze un referendum în regiunea Herson ocupată la începutul lunii mai pentru a proclama așa-numitul “HNR”.

Pe 7 mai, Podolyak a menționat că orice declarații ale Rusiei despre “referendumuri” și “republici populare” sunt absolut lipsite de valoare.

el a adăugat că, pentru a elibera Regiunea, vor fi uciși câți soldați ruși vor fi necesari pentru dezocuparea completă. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *