ocupanții au organizat o altă provocare sângeroasă /foto de REUTERSocupanții au organizat o altă provocare sângeroasă/foto de REUTERS

Ocupanții înșiși au tras asupra coloniei corecționale cu prizonieri ai armatei ucrainene în yelenovka capturată, regiunea Donetsk.

Acest lucru este demonstrat de conversația invadatorilor interceptați de serviciul de securitate al Ucrainei.

“Totul este pi *** Ei bine, ei înșiși au barăci **ali, erau 200 de oameni acolo. Cu o zi înainte de ieri, au fost relocați din trei barăci, au mutat niște f *** în zona industrială … cu pretenția că totul va fi scos de aici și doar “Azov” va rămâne aici”, declară ocupantul în înregistrarea publicată.

“Ieri a început noaptea, în jurul orei 11, pentru a lucra “Grad” sub gard dreapta…. Ferestrele nu au zburat nicăieri. Nu a existat o sosire caracteristică a unui proiectil sau ceva, nu a existat nici un fluier. Au fost explozii aici. “Există o mulțime de” 200″,”300″. Nu știm numărul exact. Dar, în general, totul este configurat intenționat”, concluzionează invadatorul.

“Judecând după conversațiile militanților, rușii ar fi putut organiza o tragedie în detrimentul explozivilor, pe care i-au plasat în incinta coloniei. În special, niciunul dintre martorii oculari nu a auzit niciun fel de rachetă care zbura până la instalația corecțională. Nu a existat niciun fluier caracteristic, iar exploziile au avut loc singure”, a remarcat SBU.

Conversațiile interceptate spun că ocupanții și-au plasat instalațiile de Grad în apropierea instalației corecționale și au început să le tragă pe teritoriul controlat de Ucraina, dar nu s-a observat niciun bombardament ca răspuns.

De asemenea, unul dintre interlocutori spune că, chiar înainte, toată lumea a fost copleșită în zona industrială. În același timp, el observă că există mulți morți și răniți după explozie.

“Judecând după videoclipurile disponibile pe Internet, ferestrele au supraviețuit complet în unele camere ale coloniei. Acest lucru indică faptul că epicentrul exploziei a fost în interiorul clădirii distruse, iar zidurile sale au “stins” valurile de explozie și au “protejat” spațiile vecine”, se spune în raport.

Potrivit SBU, o analiză preliminară a videoclipului Arată că astfel de urme ale exploziei de pe pereți ar fi putut rămâne cel mai probabil tocmai din cauza “sursei interne” a exploziei.

În același timp, se remarcă faptul că există o mulțime de dovezi că Forțele Armate ale Ucrainei nu au lansat lovituri de rachete și artilerie în zona așezării Elenovka. Serviciul special ucrainean notează că toate declarațiile propagandei ruse despre presupusele bombardamente ale Forțelor Armate ale Ucrainei sunt”minciuni și provocări directe

Amintiți-vă că în dimineața zilei de 29 iulie, militanții pro-ruși au raportat moartea a 40 de luptători ucraineni ca urmare a unei greve asupra coloniei Yelenovskaya. Ulterior s-a raportat că numărul morților a crescut.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că bombardarea deliberată a artileriei instituției corecționale a fost efectuată de Forțele Armate ale Federației Ruse pentru a acuza Ucraina de comiterea “crimelor de război” și a ascunde tortura prizonierilor și execuțiilor.

liderul “Azov” Andrei Beletsky a anunțat o “vânătoare” pentru fiecare criminal implicat în uciderea prizonierilor de “Azov”.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.