APU avansează în regiunea Kherson/fotografie censor.net APU avansează în regiunea Kherson/foto censor.net

Marinarii ucraineni, în special din cea de-a 36-a brigadă separată numită după Belinsky, după apărarea lui Nikolaev, participă activ la acțiunile ofensive ale Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Herson.

Comandantul plutonului Marin, locotenentul Yuriy Gamaga, a povestit despre una dintre operațiunile de succes ale marinarilor ucraineni. 

“Am traversat râul, i-am navigat puțin, ne-am asigurat. Din păcate, atunci, printr-o mare putere de foc a inamicului, comanda a dat ordinul de a ieși. Dar încă am provocat o înfrângere de foc inamicului, am distrus transportatorul blindat de personal și, din câte știu, până la 30 de personal”, spune el.

Potrivit comandantului, mai târziu comanda a dezvoltat un alt plan al evenimentului – Noaptea și fără echipament. Apoi, APU a reușit să se infiltreze în grupuri mici, să câștige un punct de sprijin, să înființeze posturi de observare și să-și îndeplinească sarcinile.

“Acum facem o rampă de lansare pentru o viitoare ofensivă”, explică unul dintre subordonații săi, soldatul Andrei.

anterior, informațiile britanice au numit vulnerabilitatea cheie a rușilor din Regiunea Herson.

După cum a raportat UNIAN, pe 19 iulie, armata ucraineană a atacat baza ocupanților ruși situată în apropierea Podului Antonovsky din Kherson. Invadatorii au plasat acolo o mulțime de arme și o unitate militară.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.