un luptător de la Azovstal a spus cum sunt tratați aproximativ 600 de răniți/fotografie t.me/polkazovun luptător din “Azovstal” a povestit cum sunt tratați aproximativ 600 de răniți/foto t.me/polkazov

Peste o jumătate de mie de apărători ucraineni răniți la Azovstal mor fără îngrijiri medicale adecvate. 

Acest lucru a fost spus în timpul teletonului de către un luptător cu indicativul de apel “Poliția” (un reprezentant al poliției din regiunea Donetsk), care se află pe teritoriul uzinei Mariupol. 

“În ceea ce privește răniții, situația este foarte proastă, sunt aproximativ 600 dintre ei. Condițiile sunt doar teribile, toată lumea a văzut probabil fotografia pe rețelele de socializare. Pentru a fi sincer, este imposibil să transmiteți situația deprimantă care se află în spital…”,- a spus “poliția”.

Luptătorul descrie condițiile din spital după cum urmează: “o sală de gimnastică uriașă, câteva zeci de paturi supraetajate, restul sunt pe podea. Unu la unu, luptătorii Zac fără membre – unii au brațe, unii au picioare, unii au doar răni. Condiții insalubre complete: muște, miros.”

ca și raportate de către viceprim-ministru Irina Vereshchuk, Ucraina negociază salvarea a 60 de persoane de la Azovstal. 

“Sunt câteva sute de răniți acolo, trebuie să fie salvați în primul rând, pentru că rușii nu sunt de acord cu totul dintr-o dată. Deci, mai întâi răniții grav și medicii, există într-adevăr 60 de persoane”, a spus Vereshchuk.

evacuarea soldaților răniți din Azovstal: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat UNIAN, după evacuarea civililor din catacombele Azovstal din Mariupol, trupele rusești nu încetează să încerce să profite de fabrica în care se apără soldații ucraineni. Ocupanții lansează atacuri cu rachete și bombe pe teritoriul uzinei și efectuează acțiuni de asalt cu ajutorul artileriei și tancurilor.

Potrivit președintelui Volodymyr Zelensky, intermediari și state influente au fost implicate pentru a salva armata ucraineană staționată la Azovstal. Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina susține că operațiunea de deblocare a uzinei va necesita eforturi semnificative și un număr mare de trupe.

Pe 11 mai, vicepremierul Vereshchuk a spus că aproximativ o mie de luptători ar putea fi pe teritoriul Azovstal, jumătate dintre ei răniți grav.

Pe 13 mai, Zelensky a spus că Ucraina oferă Rusiei diverse mecanisme pentru exportul luptătorilor ucraineni de la uzina Azovstal, iar președintele Finlandei va vorbi despre acest lucru cu președintele rus Vladimir Putin. Vorbim despre salvarea celor vii și îndepărtarea trupurilor morților.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *