contraofensiva AFU asupra Kherson câștigă impuls/fotografie facebook.com/GeneralStaff.uaContraofensiva AFU asupra Kherson câștigă impuls/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua

Contraofensiva Ucrainei în Regiunea Herson câștigă avânt. Forțele armate ucrainene au creat un cap de pod la sud de râul Ingulets, care formează granița de nord a Kherson-ului ocupat de ruși. Pozițiile trupelor rusești de pe malul drept al Kherson arată foarte vulnerabile după atacurile reușite ale trupelor ucrainene pe podurile de peste Nipru, pe care armata rusă le folosește pentru aprovizionare.

Astfel de concluzii au fost atinse în serviciile de informații Britanice, relatează Ministerul britanic al Apărării pe Twitter.

după cum sa raportat în departament, Ucraina și-a folosit noua artilerie cu rază lungă de acțiune pentru a deteriora podurile de peste râul Nipru, prin care armata rusă a fost alimentată pe malul drept al regiunii Herson. Unul dintre ei, Podul Antonovsky de 1.000 de metri de lângă Kherson, a fost avariat săptămâna trecută. 

Se știe că Pe 27 iulie 2022, Ucraina a lovit-o din nou , și este foarte probabil ca în prezent să fie inutilizabil.

“Armata a 49-A a Federației Ruse are un aspect foarte vulnerabil pe malul vestic al Niprului, iar Kherson, care este cea mai semnificativă așezare politică ocupată de Rusia după 24 februarie, este acum practic tăiată din alte teritorii ocupate”, susțin cercetașii. 

Citește și:  partizanii au aruncat în aer o mașină cu colaboratori în Kherson Partizanii au aruncat în aer o mașină cu colaboratori în Herson  APU a distrus un depozit de muniții și peste 50 de ruși lângă Kherson-OK Pivden APU a distrus un depozit de muniție și mai mult de 50 de ruși lângă Kherson – OK “Pivden”  un gest de bunăvoință în regiunea Herson: expertul a spus ce îi va face pe ruși să plece Un “gest de bunăvoință” în regiunea Herson: expertul a spus ce îi va face pe ruși să plece

Britanicii notează că pierderea Herson, cel mai semnificativ oraș politic sub ocupație, ar submina în mod semnificativ încercările Rusiei de a descrie succesul.

Reamintim, la 27 iulie, șeful Centrului Comun de presă coordonator al forțelor de apărare din sudul Ucrainei, Natalia Gumenyuk, a raportat că Forțele Armate ale Ucrainei au lansat greve vizate pe Podul Antonovsky, lângă Kherson ocupat în această seară.

Ulterior, șeful interimar interimar al administrației militare regionale Kherson, Dmitry Butriy, a declarat că podul Antonovsky nu a fost distrus, dar a fost imposibil să se deplaseze de-a lungul acestuia din cauza pagubelor cauzate.

Potrivit acestuia, noaptea APU a provocat lovituri de precizie pe pod, iar din cauza distrugerii, rutele logistice și de transport ale ocupanților au fost acum distruse.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, subliniază că dezocuparea teritoriilor va avea loc cu toate instrumentele disponibile Ucrainei. Pe Podul Antonovsky din Kherson și alte treceri din regiune, el a menționat că, desigur, toate vor fi restaurate, dar deja de forțele noastre.

“Facem totul pentru a ne asigura că ocupanții nu au oportunități logistice pe terenul nostru”, a subliniat Zelensky.

ați putea fi, de asemenea, interesat de știri:

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.