ocupanții ruși au distrus Mariupol/fotografia eroului interviului UNIAN ocupanții ruși au distrus Mariupol/fotografia eroului interviului UNIAN

Locuitorii din Mariupol ocupat continuă să sufere de consecințele bombardării rusești a orașului. Există încă probleme uriașe acolo, în special, cu alimentarea cu apă.

O fotografie recentă a orașului lor capturată de agresor a fost publicată în canalul său Telegram de către consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko. Pe ea puteți vedea o coadă uriașă pentru apă pe una dintre străzile orașului. 

“Mariupol salută dimineața cu cozi pentru apă potabilă. Ceea ce nu este aproape potrivit pentru consum fără fierbere. Ceea ce este imposibil în condițiile de gătit alimente exclusiv pe un foc de tabără. 100 de zile de război. Chiar și micile victorii tactice temporare ale inamicului sunt doar distrugere totală”, a scris el.

 Coadă pentru apă în Mariupol/t.me/andriyshTime Coadă pentru apă în Mariupol/t.me/andriyshTime

După cum a raportat UNIAN mai devreme, oamenii din Mariupol sunt în pericol de moarte nu numai din cauza bombardamentelor. Există pericolul de a prinde holeră, dizenterie sau E. coli în oraș din cauza lipsei de alimentare centralizată cu apă și canalizare, descompunerea a mii de corpuri sub dărâmături, o lipsă catastrofală de apă potabilă și alimente.

Această amenințare a fost, de asemenea, declarat de către managerul Organizației Mondiale a Sănătății privind incidentele din Ucraina, Dr.Dorit Nitsana. Potrivit acestuia, în Mariupol, ocupanții au restabilit parțial alimentarea cu apă, dar din cauza deteriorării semnificative și frecvente a conductelor, apa potabilă se amestecă cu murdăria din canalizare, ceea ce are consecințe negative grave.

Medicul sanitar șef al Ucrainei, Igor Kuzin, se teme, de asemenea, că o epidemie de holeră poate izbucni în orașele în care au loc ostilități active, deoarece infecția are loc prin apă murdară.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *