115 copii au murit în Ucraina de la începutul războiului/REUTERS foto

Ca urmare a agresiunii armate a Federației Ruse în Ucraina, 115 copii au fost uciși, peste 140 au fost răniți.

Procuratura Generală informează despre acest lucru pe Facebook.

“115 copii au fost uciși în Ucraina ca urmare a agresiunii armate a Federației Ruse. Peste 140 au fost răniți. Cele mai multe dintre victime au fost la Kiev – 58, Kharkiv – 36, Donetsk – 29, Chernihiv – 30, Mykolaiv – 22, Jitomir – 15, Sumy – 14 și Kherson – 14 regiuni”, se spune în raport.

În special, la 19 martie 2022, o clădire rezidențială a fost distrusă ca urmare a bombardării de către armata rusă în Rubezhnoye, Regiunea Luhansk. Salvatorii au luat doi copii de sub dărâmăturile sale.

“Li s-a administrat resuscitare cardiopulmonară, au încercat să-i salveze, dar în zadar. Copiii nu au supraviețuit. Un alt copil și mama lui au fost găsiți sub dărâmături. Din păcate, medicii au pronunțat femeia moartă, iar copilul a fost salvat. Starea lui este stabilă și satisfăcătoare”, se arată în raport.

În aceeași zi, un bărbat și un băiat de 9 ani au fost uciși ca urmare a bombardării clădirilor rezidențiale din Kharkiv.

De asemenea, se remarcă faptul că, din cauza bombardamentelor și bombardamentelor regulate de către forțele armate ale Federației Ruse, 489 de instituții de învățământ au fost avariate și 69 dintre ele au fost complet distruse. Aceste date nu sunt definitive, deoarece nu există posibilitatea de a inspecta locurile de bombardare în zonele ostilităților active și în teritoriile ocupate temporar.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.