Gepard /Bundeswehr ACS Gepard/Bundeswehr ACS

Germania a publicat o listă de echipamente militare și arme care sunt incluse în pachetul de asistență militară pentru Ucraina pentru 2022.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, Forțele Armate ale Ucrainei vor primi o parte din armele anunțate în viitorul apropiat, dar datele exacte de livrare sunt păstrate în secret.

Lista ajutorului militar din partea guvernului German include obuziere autopropulsate Panzerhaubitzen 2000, lansatoare de grenade, mașini și camioane, un spital mobil, piese de schimb pentru luptători Mig-29, 30 de vehicule blindate, rachete antiaeriene anti-drone “Strela” etc.

listează armele și echipamentele pentru Ucraina din Germania:

Reamintim că guvernul German blochează alocarea asistenței financiare Ucrainei pentru 9 miliarde de euro, pe care Germania însăși a sprijinit-o anterior la summitul UE de la sfârșitul lunii iunie.

Trebuie remarcat faptul că, potrivit monitorizării Institutului de Economie Mondială Kiel, Polonia este lider în furnizarea de arme promise Ucrainei. Între timp, Statele Unite ale Americii au livrat doar 38,4% din armele promise. Germania rămâne, de asemenea, mult în urmă: țara a promis arme pentru 675 de milioane de euro, dar a livrat doar 39, 9% (269 milioane de euro).

După cum a scris UNIAN mai devreme, cancelarul German Olaf Scholz, răspunzând criticilor din cauza intensității scăzute a livrărilor de arme către Ucraina, a spus că statul său, din motive obiective, nu poate trimite arme în Ucraina cu aceeași intensitate ca și autoritățile americane.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.