coridorul Umanitar din Kharkiv nu a funcționat pe 17 martie/foto UNIAN

Ucraina a planificat nouă coridoare umanitare pentru 17 martie. Doar coridorul de livrare a ajutorului umanitar către Kharkiv nu a funcționat.

Acest lucru a fost anunțat de Viceprim – ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk.

“Opt din cele nouă coridoare umanitare planificate au funcționat. Un total de 3.810 persoane au fost evacuate astăzi de coridoarele umanitare. Au fost livrate aproximativ 40 de tone de alimente și medicamente”, se arată în raport.

În același timp, ministrul a menționat că aproximativ 800 de mașini au părăsit Mariupol, iar unii oameni părăsesc orașul pe jos. Până seara, peste 2 mii de oameni au ajuns la Zaporozhye, dar fluxul nu se oprește. Ea a mai indicat că pe 18 martie vor fi trimise încă 10 autobuze din Zaporozhye pentru a evacua locuitorii din Mariupol în Berdyansk.

În același timp, ea a spus că un convoi de autobuze cu un cisternă de combustibil, care a mers la Berdyansk, a fost oprit de invadatorii ruși la un punct de control din satul Vasilevka.

Vereshchuk a raportat că în regiunea Kiev, 20 de autobuze cu rezidenți locali – aproximativ 160 de persoane – au părăsit orașul Borodyanka pentru Jitomir. Din satul Shevchenkovo și satele învecinate, 41 de autobuze și 200 de mașini private au plecat spre Brovary – aproximativ 1.500 de persoane în total.

Ministrul a menționat că 36 de tone de ajutor umanitar, și anume alimente și medicamente, au fost livrate orașelor Gostomel, Bucha, satele Semipolki, Markovtsy și Opanasov.în plus, Vereshchuk a spus că, din cauza bombardamentelor constante ale ocupanților ruși, coridorul umanitar de la Harkov la Volchansk nu a funcționat.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.