Președinte al Radei Supreme a Ucrainei Ruslan Stefanchuk constată că acum partea ucraineană este în căutarea pentru toate modalitățile posibile de a restabili securitatea în Ucraina.

După cum sa menționat într-un mesaj de pe site-ul Parlamentului, el a spus acest lucru în timpul unui maraton de informare, vorbind despre cursul procesului de negociere cu Rusia.

În special, Stefanchuk a menționat că el, în calitate de președinte al Parlamentului, împreună cu președintele și guvernul, participă la discutarea problemelor importante legate de procesul de negociere.

“Înțelegem liniile roșii pe care nu le putem încălca – acestea sunt suveranitatea, integritatea teritorială și independența statului”, a subliniat el.

Potrivit vorbitorului, ar trebui să existe un rezultat – aceasta este victoria noastră comună.

“Facem pas cu pas toate lucrurile necesare care sunt cruciale pentru a câștiga. Ne îndreptăm în direcția cea bună”, a spus Stefanchuk.

Președintele Parlamentului a subliniat că acum partea ucraineană caută toate modalitățile posibile de a restabili securitatea în Ucraina.

“Este important pentru noi să restabilim securitatea și să obținem garanții privind funcționarea în siguranță a statului nostru”, a adăugat speakerul.

În ceea ce privește problemele privind Crimeea și așa-numitul “l/DPR”, pe care Rusia a făcut pretenții împotriva Ucrainei, Stefanchuk a subliniat încă o dată că “putem lua în considerare problema securității numai în interiorul granițelor recunoscute pe plan internațional ale Ucrainei, care acoperă atât ARC, cât și teritoriile ocupate temporar din regiunile Donetsk și Luhansk.”

“Acesta este motivul pentru care au fost create o serie de formate, inclusiv platforma Crimeei și altele, astfel încât să vorbim despre întregul teritoriu al țării și nu despre părțile sale individuale”, a spus el.

În plus, a adăugat Stefanchuk, problema limbii ruse, pe care rușii insistă, nu este pe ordinea de zi acum. El a explicat acest lucru spunând că “poporul ucrainean a plătit acum mult pentru independența lor cu viața cetățenilor lor.” “Și Rusia este de vină pentru acest lucru”, a subliniat Stefanchuk.

Amintiți-vă că Federația Rusă a intrat în Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie. În primul rând, inamicul a bombardat instalațiile militare și apoi a atacat așezările pașnice, în special Kiev, Chernihiv, Kharkiv și Mariupol.mai târziu, au avut loc mai multe runde de negocieri între părțile ucrainene și ruse până la încheierea unui acord de încetare a focului.șeful ministerului francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat că autoritățile ruse poartă discuții de pace cu partea ucraineană doar pentru spectacol.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *