Mikhail Podolyak a comentat dispariția lui Shoigu/foto UNIAN

Mikhail Podolyak, consilier al șefului Biroului prezidențial, a comentat dispariția bruscă a ministrului rus al Apărării, Serghei șoigu, din spațiul public. El a numit această tăcere “interesantă”, dar a observat că alte câteva figuri politice cheie ale țării ocupante au dispărut din spațiul informațional.Podolyak a scris despre acest lucru în Telegram.

Shoigu nu a mai apărut în public de aproximativ două săptămâni. El nu este în aerul canalelor federale și la evenimentele de protocol public. Șeful Statului Major General Gerasimov a dispărut și el. 

“Dispărut. De asemenea, nu există declarații de protocol sistematice și importante ale altor grei, inclusiv șefii serviciilor speciale Patrushev, Bortnikov, Naryshkin. De asemenea, a dispărut din protocoalele obligatorii. Economiștii sunt tăcuți mai tare decât de obicei – prim-ministrul Mishustin, guvernatorul Băncii Centrale Nabiullina, ministrul Reshetnikov. Într-un cuvânt, totul a dispărut complet chiar și din spațiul public de protocol”, a remarcat Podolyak.

El a menționat că un singur slujitor loial al lui Putin a rămas în spațiul public – ministrul de Externe Serghei Lavrov. Și, Ei bine, Secretarul de presă Dmitry Peskov apare uneori în public cu declarații nebunești.

“Există doar Lavrov, care încearcă să demonstreze pe piețele externe că, dacă Rusia nu ucide cetățeni pașnici ai Ucrainei, atunci Europa poate planifica lucruri rele. Peskov, care crede periodic sincer că totul este “conform planului unei operațiuni speciale” și, prin urmare, este absolut necesar să se obțină un al cincilea pachet de sancțiuni pentru Federația Rusă cu un embargo petrolier și închiderea porturilor mondiale. Și propagandiștii clasici ruși,care continuă să vorbească cu ei înșiși despre revendicări legale destul de specifice “după”. Interesantă tăcere…”,- a spus Podolyak.

reamintim că ministrul rus al Apărării, Serghei șoigu, a dispărut brusc din spațiul public. A apărut ultima dată în public pe 11 martie. Jurnaliștii nu l-au văzut de 12 zile.înconjurat de șeful Ministerului Apărării al țării ocupante, ei discută că are probleme cardiace.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.