REUTERS photo

doi copii pe care rușii i-au îndepărtat cu forța din Mariupol au fost returnați rudelor lor.

Acest lucru a fost raportat de către comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova.

De la începutul războiului, Kira Obedinskaya, în vârstă de 12 ani, a fost alături de tatăl ei în Mariupol. Și-a pierdut mama chiar înainte de invazia Rusiei. Tatăl ei, campionul multiplu al Ucrainei la polo Pe Apă Evgeny Obedinsky, a murit pe 17 martie ca urmare a unei lovituri de coajă în casa lor. Bunicul lui Kira a vrut să returneze copilul și să stabilească custodia asupra lui.

Rashiștii au răpit-o pe Kira când au încercat să o evacueze din Mariupol împreună cu alți rezidenți locali. În timp ce încerca să părăsească orașul, Kira a fost rănită din cauza unei explozii de mină. După aceea, fata a fost luată de reprezentanții forțelor armate ale Federației Ruse și dusă pe teritoriul Donbassului ocupat sub controlul lor.

Acum Kira și bunicul ei sunt la Kiev. Unde era Kira înainte de 26 aprilie, rudele nu știu.

De asemenea, bunica Ilya Matvienko, în vârstă de 9 ani, a cărei mamă a murit în timpul bombardamentului de la Mariupol, a putut aștepta întoarcerea nepotului ei, care a fost scos de ruși. Bunica a rămas singura rudă a copilului și a vrut să stabilească custodia lui Ilya.

“suntem sincer bucuroși împreună cu familiile că, după tot ce au trebuit să treacă, copiii au reușit în cele din urmă să se întoarcă la familiile lor”, a spus Ombudsmanul într-o declarație.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.