F-16 Fighter/US Air Force photo F-16 fighter/US Air Force photo

Transferul unor puternice avioane de luptă americane F22 în Ucraina ar transforma valul războiului cu Rusia în aer, consideră expertul militar Pyotr Chernik.

a spus asta în direct pe canalul 24.

Potrivit previziunilor expertului, Ucraina va primi în continuare luptători occidentali, întrebarea este doar la timp.

“Avioanele F22 Ultra-moderne sunt furnizate doar pentru uz American, dar chiar și două astfel de mașini ar putea transforma valul războiului în favoarea noastră”, este convins expertul militar.

El a spus că următorul model al aeronavei F-35 este o clonă ușoară a modelului F22. În același timp, Chernik se îndoia că Ucraina va primi aceste modele. În același timp, aeronava F-16 sau chiar F-15 va deveni destul de acceptabilă și necesară pentru noi, au aruncat deja o “tijă de pescuit” pentru ei, explică expertul.

“Dacă ați acordat atenție cuvintelor Ministrului Apărării astăzi, există informații chiar la final că ne uităm spre complexe de aviație și suntem interesați de războiul electronic”, adaugă specialistul.

“Acest lucru este important, deoarece pentru ca aviația să funcționeze cu adevărat eficient, este extrem de important pentru noi să “suprimăm” apărarea aeriană inamică”, spune Chernik, adăugând că astăzi nu există suficientă aviație, așa că trebuie să meargă în combinație cu războiul electronic.

Anterior, comandantul Gărzii Naționale din California (SUA), generalul-maior David Baldwin, a cerut Occidentului să ia în considerare posibilitatea transferului de avioane de luptă în Ucraina cât mai curând posibil.

După cum a raportat UNIAN, în timpul negocierilor cu partenerii occidentali, autoritățile ucrainene insistă că merită să începeți pregătirea piloților Forțelor Armate ale Ucrainei pe aeronavele occidentale cât mai curând posibil.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *