consecințele bombardării ocupanților din DonbassConsecințele bombardării ocupanților din Donbas

Cel puțin 15 civili (inclusiv două familii cu copii minori) au fost uciși și 7 au fost răniți ca urmare a bombardamentelor de către ocupanții din Donbas.

grupul forțelor Unite raportează despre acest lucru pe Facebook.

Mesajul spune că în direcțiile Donetsk și Lugansk, inamicul folosește avioane de luptă, lansatoare multiple de rachete, artilerie cu butoi de calibru mare, tancuri, mortare de diferite sisteme, provoacă atacuri cu rachete și bombe asupra instalațiilor de infrastructură civilă, zone rezidențiale pașnice.

“Ocupanții au bombardat 46 de așezări din regiunile Donetsk și Luhansk, au distrus și deteriorat 68 de obiecte civile, inclusiv 43 de clădiri rezidențiale, 2 școli, un liceu de construcții, o grădiniță, o fabrică de cusut, o gară, o casă de Cultură, o sală de cazane, o stație electrică și altele asemenea. În urma acestor atacuri, cel puțin 15 civili au fost uciși (printre care două familii cu copii minori), 7 au fost răniți”, se arată în raport.

De asemenea, se remarcă faptul că apărătorii ucraineni și apărătorii din grupul forțelor Unite au respins astăzi 16 atacuri inamice, iar luptele continuă în alte două locații.

Raportul spune că în ziua anului de ieșire, militarii Grupului Forțelor Unite au distrus: 8 tancuri, 17 unități de vehicule blindate de luptă, 4 vehicule blindate speciale, 6 unități de echipamente auto.

De asemenea, se remarcă faptul că unitățile de apărare aeriană din cerul Donbass-ului ucrainean au doborât un bombardier inamic Su-34.

reamintim, în direcția slavă, trupele rusești avansează pe Dovgenka.

ajuta proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.