soția luptătorului Azov despre ocupația rusă și interogatoriile/fotografia regimentului Azov

Soția luptătorului Azov Irina a lucrat timp de șase ani la baza Batalionului de voluntari din Urzuf ca coafor. Acest lucru nu i-a oprit pe ocupanții care au interogat-o.

Acest lucru este raportat de Radio Liberty

după 24 februarie, o femeie a venit acasă în satul Yalta, iar soțul ei îl apăra pe Mariupol la acea vreme. Pe 3 martie, cuplul a vorbit la telefon.

“Deja în aceste zile, armata rusă a început să se adune în satul nostru Yalta. Au confiscat Consiliul satului Mangush și de acolo au intrat în satul nostru. Legătura cu soțul ei a dispărut undeva pe 4 martie. Și nu am auzit-o până pe 24 martie. Apoi a scris un mesaj pe zi sau trei zile despre a fi în viață. Pe 25 martie, soldații ruși au venit acasă la noi,au cerut un pașaport, un număr de telefon. Mi-am avertizat fiicele că nu vom înșela, să spunem unde este tata și că lucrez în Garda Națională. Am făcut-o pentru că o minciună s-ar putea întoarce rău împotriva noastră. Când le-am spus rușilor că lucrez ca angajat în Garda Națională, ochii lor s-au lărgit”, își amintește femeia.

Citește și:  Estonia a împărtășit ceea ce sunt cei mai preocupați de comportamentul lui Putin Estonia a împărtășit ceea ce îi îngrijorează cel mai mult despre comportamentul lui Putin Lukashenka a recunoscut teroriștii de facto ai LDPR și Crimeea rusă Lukashenko a recunoscut teroriștii” de facto “ai LDPR și Crimeea” rusă ”

Ea și ruda ei au fost duși la Departamentul regional de poliție din Mangush, unde s-au stabilit ocupanții. Au luat amprente, au făcut fotografii cu femei, au încercat să-i intimideze că vor fi duși la Dokuchaevsk, împușcați. În total, erau cinci femei din Garda Națională în captivitate. Invadatorii au găsit o corespondență cu” Azov ” pe Facebook.

“Întreabă:” ce este?”. Spun:”am văzut – filmați ceea ce nu vă place când telefonul este șters, când nu este șters.” Era foarte supărat. Am fost duși la bullpen. Am petrecut noaptea într-o cameră mică, erau mulți bărbați în celula de lângă noi. Au fost scoși constant de acolo. A doua zi, într-o mașină interzisă, am fost transportați sub escortă la Dokuchaevsk. Au existat mai mulți militari ruși “loiali”. Au verificat documentele, telefoanele și au spus că nu există întrebări pentru noi, putem merge acasă sau să petrecem noaptea într-o casă de refugiați”, a spus Irina.

Femeile au condus la Mangush într-o mașină de convoi, dar au trebuit să plătească câte o mie de grivne pentru trecere. 

În plus, soția “Azovets” a spus că la Dokuchaevsk a văzut oameni alergând în Rusia, dar au fost tratați teribil – nu li s-a permis să mănânce, oamenii au cerut pâine și a existat și o coadă uriașă pentru apă caldă obișnuită.

Citește și:  în regiunea Dnipropetrovsk, invadatorii au lovit din nou teritoriul Velikaya Kostroma: ceea ce se știe În regiunea Dnipropetrovsk, invadatorii au lovit din nou teritoriul Velikaya Kostroma: ceea ce este cunoscut fiecare unitate de arme occidentale este sub control strâns-Danilov Fiecare unitate de arme occidentale este sub control aproape – Danilov

Mai târziu, armata rusă a venit la Irina câteva săptămâni mai târziu și a pus întrebări despre soțul ei. Ocupanții și militanții “DNR” s-au plimbat în jurul caselor ca proprietari, au comandat și au efectuat căutări. Părți ale unei uniforme militare au fost găsite într-una dintre case, iar proprietarul a fost luat. În plus, au luat tot ce doreau de la localnici.

Irina și soțul ei au comunicat ultima dată pe 8 mai, când invadatorii au aruncat o bombă aeriană în buncărul de la Azovstal. Femeia a aflat despre moartea soțului ei pe 17 mai. După aceea, a decis să fugă de ocupație. Irina cu fiicele ei și o rudă Olga au ajuns la Berdyansk în regiunea Zaporozhye și de acolo la Melitopol. Femeile abia au ajuns la Vasilevka, unde cecenii stăteau la punctele de control și peste tot cereau bani.

Acum Irina și fiicele ei locuiesc în Ivano-Frankivsk. Ruda ei Olga știe că soțul ei, un luptător Azov, este în captivitate. Dar Irina încă speră că soțul ei este în viață.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, apărătorii lui Azovstal au ținut eroic apărarea timp de aproximativ două luni, distragând forțele inamicului și împiedicându-l să se deplaseze în alte direcții. Ocupanții ruși au distrus Azovstal lansând rachete și aruncând bombe pe teritoriul uzinei, trăgând artilerie și tancuri, în timp ce efectuau atacuri și atacuri la sol.

Mass-media a raportat că un total de aproximativ 1,7 mii de apărători au fost evacuați din Azovstal. În același timp, pe 6 iunie, președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a anunțat că ar putea exista mai mult de 2,5 mii de prizonieri de război din Azovstal pe teritoriul ORDLO.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *