elicopter Mi-35/Ministerul Apărării al Federației Ruse/Facebook elicopter Mi-35/Ministerul Apărării al Federației Ruse/Facebook

Forțele Armate ale Ucrainei distrug în mod regulat elicopterele de atac rusești Mi-28 și Ka-52, care sunt vehicule specializate și sunt utilizate în mod activ de armata rusă în luptă. Dar cazurile devin din ce în ce mai frecvente atunci când, după ce au lovit vederea unui luptător ucrainean, elicopterele destul de rare cad, de exemplu, Mi-35M.

capacitățile și caracteristicile Mi-35M

Așa cum se întâmplă adesea în Federația rusă, în spatele oricărui nume nou se află o binecunoscută dezvoltare Sovietică. Și Mi-35M sau pur și simplu Mi–35 este o modernizare a binecunoscutului Mi-24, care a fost dezvoltat în anii ‘ 60. În același timp, Mikhail Mil a conceput personal un elicopter universal care ar putea juca simultan rolul unui vehicul de transport și grevă. În ciuda faptului că întreaga istorie a designului arată că un hibrid este foarte rar viabil.

Prin urmare, crearea unui “BMP zburător”, care să găzduiască până la opt luptători în compartimentul trupelor și să transporte arme pentru sprijinul lor de foc, a dus la faptul că, în majoritatea absolută a cazurilor, Mi-24 a fost folosit doar ca elicopter de atac.

Eșecul acestui concept a dus la apariția unor astfel de proiecte de construcție pe termen lung, cum ar fi șocul exclusiv Mi-28 și Ka-50. Dar Mi-24-urile produse în număr mare aveau nevoie de upgrade-uri. Prin urmare, în Federația rusă, de îndată ce au apărut banii nebuni de petrol și gaze, au început să modernizeze elicopterul, numit Mi-24vm.

 elicopter Mi-35/Ministerul Apărării rus/FacebookElicopter Mi-35/Ministerul Apărării al Federației Ruse/Facebook

Dar mai târziu, pentru a simplifica lucrul cu clienții străini și pentru a crește potențialul de export, au fost redenumiți Mi-35M. acest lucru se datorează faptului că Mi-24 a fost exportat în perioada sovietică, în funcție de modernizare, sub numele de Mi-25 și Mi-35.

În timpul modernizării Mi – 35M în Federația Rusă, au mers într-un mod destul de simplu-au integrat o parte din soluțiile de la Mi-28: rulmenți și șuruburi laterale, un manșon cu balamale elastomerice, un nou bivol automat, precum și unele elemente ale echipamentelor radar de la bord, în primul rând sisteme de protecție împotriva rachetelor MANPADS. De asemenea, în Mi-35M, șasiul a fost făcut neretractabil, iar după 2014 a fost declarată înlocuirea motoarelor.

De asemenea, a fost adăugat un sistem optoelectronic cu canale de televiziune și imagini termice, precum și un telemetru cu laser. Oferă detectarea țintei la o distanță de până la 5-6 km pe zi și 3-4 km pe timp de noapte. Federația Rusă a mai declarat că elicopterul Mi-35M are un sistem de rachete antitanc “Ataka” încorporat în armamentul său.

Dar majoritatea videoclipurilor cu utilizarea elicopterelor de către inamic indică faptul că armamentul lor principal este rachete neguidate lansate de la o distanță crescută artificial datorită lansării pe o cabină (cu nasul în sus).

 elicopter Mi-35/Ministerul Apărării al Federației Ruse/Facebook elicopter Mi-35/Ministerul Apărării al Federației Ruse/Facebook

În același timp, folosind exemplul Mi-35M, se vede clar că actualizarea mașinilor a avut loc în Federația rusă în mod eterogen, iar diferite mașini au primit diferite sisteme și accesorii.

cum să distingi Mi-35M De Mi-24

Cel mai simplu mod de a distinge Mi-35M De Mi-24 este prin aripa, pe care Mi-24 are trei stâlpi, iar Mi-35 are doar doi. De asemenea, puteți acorda atenție șurubului lateral în formă de X al Mi-35M în locul celui cu trei lame al Mi-24.

elicopter Mi-35/Ministerul Apărării al Federației Ruse/Facebook

Și imediat în spatele cabinelor echipajului de pe părțile laterale ale mi-35 există proiecții, cel mai probabil cu elemente ale unui sistem de avertizare și contracarare a rachetelor de la MANPADS. Și sub cabina operatorului de arme există o stație de observare optică bine vizibilă.

caracteristicile Mi-35M (revendicate)

Armament de Mi-35M:

ajuta proiectul ne sprijini

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.