există deminarea teritoriilor din Ucraina/foto Unian (Alexander Tit)

Începând de astăzi, teritoriul a aproape 20 de mii de terenuri de fotbal, care este de 13 mii de hectare, a fost cercetat și neutralizat de dispozitivele explozive ale ocupanților ruși. 

Acest lucru a fost anunțat la un briefing de Prim-viceministru al Afacerilor Interne Yevgeny Enin. 

El a subliniat că în prezent principalele eforturi se concentrează pe curățarea teritoriilor eliberate din Kiev, Chernihiv, regiunile Sumy de obiecte explozive, precum și eliminarea consecințelor bombardamentelor din regiunile Kharkiv, Zaporozhye și Mykolaiv. 

“În total, de la începutul războiului, peste 75 de mii de muniții, inclusiv aproximativ 2 mii de bombe de aviație, au fost neutralizate de specialiștii în explozivi ai Serviciului de urgență de stat. Teritoriul de 13 mii de hectare a fost cercetat și curățat, iar acesta este aproape 20 de mii de terenuri de fotbal pentru comparație”, a spus Enin.

El a subliniat că inamicul a “semănat” literalmente orașele ocupate anterior cu mine. Enin a spus că, în special, câmpurile minate necontrolate – grenadele de pe firele Tripwire sunt lăsate în urmă de ocupanți chiar și în apartamente și case. 

“În primul rând, amenință moartea populației civile. Populația civilă pentru trupele rusești este, de asemenea, un obiectiv și, din păcate, nu există nicio problemă de umanitate în acest caz”, a declarat primul șef adjunct al Ministerului de Interne.

Enin a demonstrat machete de muniții cu dispersie care sunt găsite și neutralizate de pirotehnie în aproape toate orașele în care s-au desfășurat ostilitățile. Potrivit acestuia, acesta este un pericol uriaș pentru populația civilă, deoarece toți cei care se află în zona înfrângerii lor vor muri aproape sigur sau vor primi răni semnificative. El a subliniat că dreptul internațional umanitar interzice utilizarea acestor arme. 

“Există dovezi că 98% dintre victimele utilizării unor astfel de muniții cu dispersie sunt CIVILI și aproape o treime dintre ei sunt copii”, a spus Enin.

El a vorbit și despre minele antipersonal lăsate de ocupanții ruși din Ucraina. Potrivit acestuia, astfel de dispozitive au fost descoperite de o misiune specială de monitorizare în Donbas din 2014, iar acum aceste mine interzise sunt folosite în timpul unei invazii pe scară largă. 

În același timp, Enin a spus că, potrivit experților, “costul identificării și distrugerii articolelor relevante variază de la 300 la 1.000 de dolari, iar costul unei astfel de muniții nu depășește câteva zeci de dolari.”

“Numărul total al diferitelor mine, elemente de cluster și dispozitive explozive instalate special este de aproximativ 10% din muniția pe care o găsim și o neutralizăm. 75 de mii de dispozitive explozive au fost neutralizate”, a subliniat Enin.

De asemenea, primul șef adjunct al Ministerului Afacerilor Interne a spus că acum vorbim despre atragerea partenerilor internaționali la deminarea minelor. În același timp, el a reamintit că salvatorii din Polonia, Statele Unite și alte țări au sosit în Ucraina în urmă cu câteva zile. 

“Și în urmă cu doar două zile, în timpul unei vizite în Statele Unite și a negocierilor purtate de premierul Ucrainei Denis Shmigal, s – au ajuns la acorduri preliminare cu privire la sosirea în viitorul apropiat a brigăzilor pirotehnice din Statele Unite-vorbim despre deminarea umanitară”, a spus el.

În plus, Enin a raportat că ocupanții ruși, încălcând grav normele dreptului umanitar internațional, au tras asupra unităților de salvare în timp ce îndeplineau sarcini în scopul propus. Potrivit acestuia, 33 de salvatori au fost uciși de ocupanți, iar 88 au fost răniți.

anterior a devenit cunoscut faptul că Ucraina este una dintre țările cele mai minate din lume.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.