fotografie Unian (Alexander Prilepa) fotografie Unian (Alexander Prilepa)

Evacuarea din Regiunea Luhansk a fost oprită din cauza bombardării de către ocupanții “drumului vieții” – autostrada Lisichansk-Bakhmut, a declarat șeful administrației militare regionale Luhansk, Serghei Gaidai.

el a raportat acest lucru în rezumatul de seară pentru 8 mai.

“Un autobuz de evacuare care călătorea spre Belogorovka pentru a ridica oameni din toate adăposturile pentru bombe a intrat sub focul inamicului, nu au putut ridica oameni din sat. Nu va exista nici o evacuare și livrare a încărcăturii de gumă mâine”, a spus Gaidai.

Potrivit acestuia, luptele acerbe continuă în Belogorovka. Invadatorii au reușit să stabilească un ponton care traversează râul Seversky Donets, dar apărătorii noștri încearcă să-l distrugă și să împiedice inamicul să treacă.

Gaidai a mai spus că nu este încă posibil să continuăm să rezolvăm molozul din școala Belogorovskaya, care s-a prăbușit după bombardament și unde se aflau oamenii.

“Este imposibil să demontați molozul din cauza bombardării constante. Nu există aproape nici o speranță că cineva a supraviețuit. Deoarece clădirea nu s-a “dezvoltat” doar și subsolul a fost umplut, iar acolo a explodat o bombă aeriană în interior, a izbucnit un incendiu. Și temperatura a fost critică, nu a mai rămas oxigen”, a spus el.

Potrivit lui Gaidai, la școală erau aproximativ 90 de persoane, 27 au fost salvate, aproximativ 60 de persoane au murit.

“așteptăm ca tăcerea să continue să rezolve molozul”, a spus el.

În ceea ce privește situația cu utilitatea de apă Popasnyansky, care a fost bombardată de ruși, Gaidai a spus că întreprinderea a încetat să mai existe.

“Întreaga infrastructură situată în Belogorovka a fost distrusă. Restaurarea până la terminarea luptelor este imposibilă, în plus, chiar și în timp de pace cu astfel de daune ar dura luni de zile pentru a repara”, a spus el.

Șeful OVA a spus că rezervoarele staționare cu apă potabilă au fost instalate pentru a satisface nevoile oamenilor din Lisichansk și Severodonetsk, în timp ce apa este adusă în alte așezări prin containere mobile. Containerele au fost primite de la o organizație internațională.

Președintele OVA avertizează că situația din regiune se va înrăutăți, deoarece “pentru a conduce orcii, războinicii noștri trebuie să lucreze și la capacitate maximă

“Prin urmare, bombardarea de pe ambele părți se poate intensifica. De aceea au cerut evacuarea. Ne-au cerut să “dezlegăm mâinile” apărătorilor noștri pentru a accelera Victoria. Acum oamenii sunt ținuți ostatici de război, evacuarea este imposibilă”, a spus Gaidai.

După cum a raportat UNIAN, astăzi ocupanții ruși au tras la instalațiile utilității de apă Popasnyansky, în urma cărora aproximativ un milion de oameni au rămas fără apă, inclusiv în teritoriile ocupate în 2014.

Atacul aerian asupra școlii din Belogorovka a avut loc la ora 16:37 pe 7 mai. Atacul aerian a provocat un incendiu în clădirea școlii pe o suprafață de aproximativ 300 mp. m. a fost lichidat timp de aproape patru ore, apoi a început demontarea molozului. În această dimineață, Gaidai a raportat că 60 de persoane au murit anterior la școală.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *