mai devreme astăzi, a început a patra rundă de negocieri între Ucraina și Rusia/fotografia Twitter Podolyak

Ucraina trebuie să implice în mod necesar parteneri internaționali care sunt direct preocupați de problema invaziei rusești.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost declarat de fostul ambasador al Ucrainei în Statele Unite Valery Chaly în aerul teletonului Informațional.

“Frontul nostru diplomatic rezistă acum, dar depinde de Frontul real. Vestea bună pentru noi este că războiul a afectat întreaga lume, în special China. China se simte amenințată de Rusia. Negocieri foarte tensionate și, din fericire, dinamice sunt în curs de desfășurare între Washington și Beijing. Evident, China nu va juca jocul rusesc”, a spus diplomatul.

El a subliniat că, în ceea ce privește negocierile și garanțiile de securitate din partea Rusiei, nu se poate crede un singur cuvânt din ele.

“Negocierile ar trebui să aibă loc numai cu participarea altor țări, în special a celor direct afectate de acest război. Numai negocierile cu Rusia nu ar trebui permise. Acestea ar trebui să implice, de exemplu, Blinken (Secretarul de Stat al SUA – UNIAN) sau chiar Biden (Președintele SUA)”, a subliniat Chaly.

Ambasadorul s-a concentrat, de asemenea, pe ce concesii nu pot fi făcute în negocierile cu Rusia lui Putin.

“Ceea ce cu siguranță nu putem fi de acord sunt restricțiile privind apărarea noastră. Poziția noastră principală ar trebui să fie că nu numai că vom păstra armele, ci și le vom crește”, a adăugat Chaly.

anterior, președintele Ucrainei Vladimir Zelensky, vorbind despre cursul negocierilor dintre delegațiile ucrainene și ruse, a menționat că 100% Ucraina va câștiga, dar nu se știe sigur când exact.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.