Ministrul Apărării Alexey Reznikov afirmă că există încă multe forțe de ocupație rusești în Ucraina, dar au pierdut deja inițiativa.

El a anunțat acest lucru pe rețeaua socială Facebook.

“Situația din față este și va fi dificilă. Există mulți ocupanți ruși. În timp ce. Dar au pierdut deja inițiativa. Soldații noștri desfășoară o apărare activă și efectuează contraatacuri reușite în toate direcțiile. Videoclipul evadării unităților de tancuri rusești de lângă Brovary va fi capturat în întreaga lume ca starea reală a” armatei a doua” a planetei”, a spus ministrul.

“Odată faimoasa divizie Taman, creată la un moment dat în Harkov, pare că își va termina “faimoasa” cale lângă Harkov. La fel ca Kantemirovskaya”, a adăugat ministrul.

El a menționat, de asemenea, că în regiunea Chernihiv, apărătorii și apărătorii ucraineni s-au întărit semnificativ cu vehiculele blindate rusești capturate, iar forțele aeriene continuă să distrugă avioanele inamice.

“După ce a fost respins pe câmpul de luptă, inamicul intensifică atacurile teroriste, ucide civili. Greve sistematice asupra Kharkiv, un atac din cer pe Nipru, Lutsk, Ivano-Frankivsk și alte orașe sunt dovada acestui lucru. Vor fi efectuate lucrări adecvate asupra tuturor criminalilor de război, nimeni nu se va ascunde”, notează Reznikov.

El a menționat că situația din Mariupol este foarte dificilă, deoarece inamicul ține ostaticul orașului, după ce a organizat un adevărat act de genocid.

“Încercăm să oferim coridoare umanitare. Dar este extrem de dificil – rușii bombardează orașul chiar și în timpul negocierilor oficiale. Ei nu au demnitate, nici onoare, nici milă”, a spus ministrul.”inamicul încearcă să desfășoare infrastructura poliției în teritoriile ocupate temporar din sudul Ucrainei. Sunt sigur că va trebui să oprim. Repede”, a spus Reznikov.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *