APU va primi arme occidentale/foto Unian, Arsen PetrovAPU va primi arme occidentale/foto UNIAN, Arsen Petrov

Sistemele de rachete de artilerie extrem de mobile HIMARS, pe care Statele Unite le pot furniza Ucrainei, vor consolida în mod semnificativ capacitățile Forțelor Armate ale Ucrainei de a lovi la adâncimea apărării rusești sau a formațiunilor de luptă inamice.

această opinie a fost exprimată de expertul militar Serghei Grabsky în emisiunea Radio NV.

Potrivit acestuia, aceste sisteme funcționează în două formate – la o distanță de 25-30 km și până la 300 km, ceea ce provoacă “isterie” în Kremlin:

“Primul este un sistem de rachete cu lansare multiplă care poate trage la o distanță de 25-30 km. și acest lucru este foarte important pentru noi, deoarece astfel de arme mobile mici ne vor permite să influențăm serios inamicul…. Unul dintre module este capabil să direcționeze o rachetă la o distanță de până la 300 km. Acest lucru a provocat o reacție isterică la Kremlin și chiar propagandiștii Kremlinului s-au sufocat de furie când au spus că astfel de arme vor ajunge în curând.”

Grabsky este încrezător că sistemele de rachete HIMARS sunt capabile să schimbe radical situația din față:

“300 km-și ținte din Crimeea vor fi disponibile pentru noi, din care se efectuează atacuri cu rachete pe teritoriul nostru. Situația se va schimba radical, deoarece vom putea distruge zonele de sprijin, convoaiele, depozitele și punctele de control pe o abordare îndepărtată.”

reamintim, mai devreme a fost raportat că Statele Unite au aprobat transportul MLRS cu rază lungă de acțiune în Ucraina. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.