inamicul vrea să înconjoare APU în zona de luptă din est/foto de REUTERSinamicul vrea să înconjoare APU în zona de luptă din est/foto de REUTERS

Peste 20 de mii de militari ruși se află în Izyum, care încearcă să atace Slavyansk.

Maxim Strelnik, Directorul Departamentului Consiliului Municipal Izyum, a povestit despre acest lucru în aerul teletonului ucrainean.

“Ocupanții ruși au acumulat unul dintre cele mai mari grupuri militare din Izyum. Aceasta este mai mult de 25 BTG; împreună cu trupele auxiliare, aceasta se ridică la peste 20 de mii de dușmani înarmați care încearcă în mod constant să avanseze în direcția Slavyansk pentru a înconjura trupele noastre în zona de luptă”, a spus el.

Citește și:  surprizele așteaptă Rusia: Reznikov a anunțat ce arme va primi Ucraina după Ramstein-2 Surprizele așteaptă Rusia: Reznikov a spus ce fel de arme va primi Ucraina după Ramstein-2  în primele zile ale războiului, am împușcat coloane întregi de vehicule blindate ale Federației Ruse de la Javelin-războinic al Brigăzii 128 În primele zile ale războiului, am împușcat coloane întregi de vehicule blindate ale Federației Ruse de la Javelin-războinic al Brigăzii 128 trupele rusești au ocupat Svetlodarsk, regiunea Donetsk - șeful CAA Trupele ruse au ocupat Svitlodarsk, regiunea Donetsk-șeful CAA

în același timp, Strelnik a subliniat rezistența efectivă a Forțelor Armate din Ucraina.

“De mai bine de o lună, ocupanții nu au reușit să ajungă la granița administrativă dintre regiunile Harkov și Donetsk”, a adăugat Strelnik

Peste 15 mii de civili rămân în oraș, a adăugat oficialul, pe care ocupanții ruși i-au luat ostatici, apărându-se cu un scut uman de Forțele Armate ale Ucrainei: “de mai bine de 2 luni, ocupanții autorităților au refuzat să ofere coridoare umanitare, precum și evacuarea copiilor, femeilor, bolnavilor, pensionarilor.”

Războiul din Ucraina: date actualizate

Începând cu 24 mai, trupele rusești își continuă ofensiva în Donbas, concentrându-se pe încercuirea Lisichansk și Severodonetsk pentru a ajunge la granița administrativă a regiunii Luhansk.

în același timp, agresorul a tras Divizia Iskander în direcția belarusă.

Conform previziunilor experților și armatei, ocupanții pregătesc o ofensivă mare în sud; în acest scop, întăresc gruparea trupelor pentru atacuri în direcția Zaporozhye. 

în plus, rușii stabilesc poziții pe insula Zmeiny capturată. Manevrarea navelor Flotei Mării Negre a Federației Ruse continuă în Marea Neagră.

În ultima zi, alți 150 de ocupanți ruși și nouă tancuri au fost lichidate în Ucraina. Acum, numărul total de dușmani distruși în statul ucrainean este de aproximativ 29.350 de persoane. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.