există speranță pentru evacuarea rezidenților Mariupol /foto REUTERSexistă speranță pentru evacuarea rezidenților Mariupol/foto REUTERS

Consiliul Municipal Mariupol informează despre speranța unei posibile evacuări din oraș.

Acest lucru este raportat în telegrama Consiliului Local.

“Există speranță pentru evacuarea rezidenților Mariupol pe teritoriul controlat de Ucraina. Astăzi. Din Orașul Port. Așteptăm confirmarea”, spune mesajul.

În același timp, consilierul primarului din Mariupol, Pyotr Andryushchenko, raportează despre “Real reținut, dar optimism” că astăzi va fi în cele din urmă posibilă începerea unei evacuări mari.

“Autobuzele ar trebui să fie livrate în orașul Port de partea rusă, astfel încât să știți că orice se poate întâmpla. Suna toate clopotele pentru a prinde din urmă și nu pierdeți. De asemenea, înțeleg încă că o astfel de evacuare este egală cu modul de tăcere de-a lungul traseului?”,- a remarcat el.

De asemenea, în conformitate cu Andryushchenko, ocupanții permis circulație între stânga-Bank district și alte districte ale orașului pe malul drept.

“Mișcarea este deschisă peste pod spre Mukhino. În același timp, au fost create puncte de control pentru a consolida controlul”, a spus consilierul primarului.

După cum a scris UNIAN, pe 26 aprilie, Secretarul General al ONU Antonio Guterres a avut o întâlnire cu Putin la Moscova. După întâlnire, el a insistat că Moscova ar fi fost de acord să implice organizațiile internaționale în evacuarea persoanelor din Azovstal.

A doua zi, Kremlinul a negat aceste informații. Secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat la un briefing la Kremlin că Rusia nu are acorduri specifice privind evacuarea lui Azovstal din ONU.

După aceea, Gutterisch a sosit la Kiev pentru o întâlnire cu președintele ucrainean Vladimir Zelensky. După ea, Președintele Ucrainei a spus că evacuarea din Mariupol este posibilă cu ajutorul ONU.

pe 24 aprilie, Primarul orașului, Vadim Boychenko, a declarat că mai mult de 100 de mii de oameni rămân în oraș și se roagă pentru mântuire, dar rușii perturbă evacuarea. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.