Fedorov a spus despre răpirea sa/Serviciul de presă al Consiliului Municipal Melitopol

Primarul din Melitopol Ivan Fedorov, care a fost răpit de invadatori, a spus că a fost luat direct de la biroul temporar al Comitetului Executiv al orașului. El a menționat că a fost acuzat că a finanțat “sectorul drept”.

Fedorov a povestit despre acest lucru într-un interviu acordat Ligii.

“Forțele Speciale ale Rusiei au venit după mine, însoțite de armata rusă. Cel mai probabil, inclusiv FSB. Dar s-au prezentat ca așa – numitul deneer (o organizație teroristă pe teritoriul regiunii Donetsk ocupată de Federația Rusă, – ed.). Am ajuns la biroul temporar unde a fost organizată activitatea Comitetului Executiv al orașului. Acesta este Palatul Culturii șevcenko, situat în Piața Centrală din Melitopol. Și l-au luat. I-au pus o pungă pe cap, l-au pus într-o mașină și l-au dus la secția de poliție din Melitopol, la Centrul de detenție preventivă. A existat o administrație de ocupație acolo încă din primele zile. Nu mai sunt ai noștri acolo”, spune mesajul.

În același timp, el a menționat că a petrecut prima zi în cătușe, iar gardienii i-au interzis să spună chiar și la ce oră era. Fedorov a subliniat că a fost confiscat pentru finanțarea “sectorului drept”.

“Mi-a fost anunțat un obiectiv fals. Se presupune că am finanțat sectorul potrivit. Dar cu toții înțelegem unde este Melitopol, unde este sectorul potrivit, unde este finanțarea sa în 2014 și unde sunt militanții Donetsk. Și situația veridică nu a fost exprimată. Ei au cerut doar să scrie o cerere de concediere și documente pentru numirea anumitor deputați”, a declarat primarul Melitopol.

Oficialul a spus că ocupanții torturau locuitorii orașului în centrul de detenție preventivă, dar el a fost doar amenințat.

“Nu am fost bătut. Dar este greu de spus că nu te-au amenințat când șase sau șapte militari puternic înarmați ai Federației Ruse stau în jurul tău în timpul unui interogatoriu de trei ore. Sau când locuitorii orașului sunt torturați într-o celulă din apropiere pentru că sunt pe stradă și ocupanților li s-a părut că este “drg” sau armata ucraineană. Și țipetele sunt peste tot în închisoare din cauza acestor agresiuni, ca și cum ar fi tăiate”, a rezumat Fedorov.

Citește și:  ocupanții au bombardat două districte din Kiev: există victime Ocupanții concediat la două raioane din Kiev:există victime  Războiul cu Rusia în Ucraina: există mai multe victime în rândul copiilor Războiul cu Rusia în Ucraina: există mai multe victime în rândul copiilor  apărătorii ucraineni au distrus comandantul Brigăzii Marine Ruse (video) Apărătorii ucraineni au distrus comandantul Brigăzii Marine Ruse (video)

răpirea primarului din Melitopol – ceea ce este cunoscut

Pe 11 martie, a devenit cunoscut despre răpirea primarului din Melitopol Ivan Fedorov. A fost luat într-o direcție necunoscută. În același timp, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a calificat această răpire drept crimă de război.

La 14 martie, administrația militară Regională Zaporozhye a anunțat că primarul din Melitopol, răpit de ocupanți, se află în Lugansk ocupat, unde este acuzat de “terorism”.

pe 16 martie, a devenit cunoscut faptul că Fedorov a fost eliberat din captivitatea ocupanților ca urmare a unei operațiuni speciale. 

Pe 17 martie, biroul președintelui a raportat că Zelensky i-a acordat primarului din Melitopol Ivan Fedorov Ordinul “Pentru Curaj” de gradul III.

auto-proclamat primar interimar al Melitopol, adjunct al Consiliului Local de la “blocul de opoziție” Galina Danilchenko a fost informat de suspiciune de trădare.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.