mobilizarea generală va indica panic Putin expert/REUTERS photo mobilizarea generală va indica panic Putin expert/> photo by REUTERS

O mobilizare oficială generală în Federația Rusă este posibilă, dar va indica panica dictatorului rus Vladimir Putin și eșecul “operațiunii speciale”. 

Mikhail Samus, directorul adjunct al Centrului pentru Afaceri Internaționale al Armatei, conversiei și dezarmării, a declarat pentru TSN despre acest lucru într-un interviu.

“Mobilizarea generală în Federația Rusă va duce doar la faptul că cei nepregătiți vor fi trimiși pe front. Probabil că vor fi mulți dintre ei. Adică, ridicarea oamenilor în Rusia nu este o problemă. Și nu vor fi instruiți, deoarece în timpul pregătirii, chiar și după o lună, o persoană se poate adapta, iar deja în centrele de formare pot exista unele proteste, conflicte, împușcături și altele asemenea. Acesta este un scenariu real. Adică vor pune presiune psihologică maximă asupra lor. Și principalul lucru nu va fi pregătirea militară, ci o încercare de a preveni apariția unui fel de protest și de a le trimite imediat pe front”, a spus el.

Samus consideră că zeci de mii de ruși potențial mobilizați vor schimba situația de pe front pentru o anumită perioadă de timp. Cu toate acestea, ele vor fi pur și simplu “aruncate sub artileria ucraineană.”

“Pentru o anumită perioadă de timp, vor schimba situația din față, în sensul că armata ucraineană va trebui să-și cheltuiască muniția pentru a măcina această “carne”. Dar, ca urmare, în doar câteva săptămâni, totul se va dovedi a fi o lovitură atât de mare pentru starea de spirit a Rusiei, încât chiar și regimul lui Putin ar putea să nu-l poată suporta, pentru că va deveni clar pentru toată lumea că Putin intră în panică, nu știe ce să facă și doar aruncă oamenii în cazan pentru a-l prelungi banal cel puțin câteva zile, pentru câteva săptămâni de existență a regimului său. Și acest lucru va duce la consecințe absolut devastatoare”, a spus expertul.

Anterior, Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a declarat că, după o nouă încercare a rușilor de a intensifica ostilitățile în Ucraina, președintele rus Vladimir Putin va avea două opțiuni pentru soluții: înghețarea conflictului sau mobilizarea deschisă.

Era de așteptat ca el să declare război Ucrainei și mobilizarea generală în Federația rusă în timpul discursului său la parada din 9 mai, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Citește și:  domnia lui Putin va merge pe ceas: ce cred rușii despre mobilizarea probabilă (video) “Timpul domniei lui Putin va merge cu ceasul”: ce cred rușii despre mobilizarea probabilă (video)  guvernul a oferit mobilizare țintită pentru restaurarea Ucrainei: ce înseamnă Guvernul a oferit mobilizare orientată pentru restaurarea Ucrainei: ce înseamnă propagandiștii Federației Ruse au spus că mobilizarea nu va ajuta la câștigarea războiului din Ucraina (video) Propagandiștii Federației Ruse au spus că mobilizarea nu va ajuta la câștigarea războiului din Ucraina (video)  restricțiile asupra bărbaților care călătoresc în străinătate pot fi relaxate, există o discuție-Arestovich Restricțiile asupra bărbaților care călătoresc în străinătate pot fi slăbite,există o discuție-Arestovich  GUR al Ministerului Apărării al Ucrainei a numit luna înainte de care Federația Rusă intenționează să efectueze o operațiune specială GUR al Ministerului Apărării al Ucrainei a numit luna înainte de care Federația Rusă intenționează să efectueze o”operațiune specială”

Astăzi, consilierul ministrului de Interne Vadim Denisenko a spus că este puțin probabil ca Putin să introducă legea marțială în Federația rusă în viitorul apropiat datorită faptului că ideea mobilizării este foarte nepopulară în rândul populației ruse.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.