Insula șarpelui ucrainean/foto Unian, Oleg Kutsky Insula șarpelui ucrainean/foto Unian, Oleg Kutsky

Dacă Rusia plasează apărări aeriene S-300 (cu rază lungă de acțiune) și rachete de croazieră pe insula Ucraineană Zmeiny, va putea controla partea de sud-vest a țării noastre.

Această opinie a fost exprimată de către expertul militar Oleg Jdanov, scrie site-ul “azi”.

Vorbim despre controlul potențial inamic asupra unei mari părți a regiunii Odessa, a Mării Negre și a apropierilor de porturile ucrainene.

“În același timp, vor primi “umbrela” pe care au pierdut – o în fața crucișătorului “Moscova” – mă refer la “umbrela” de acoperire din cer. Și apoi Escadrila poate încerca să aterizeze trupe fie prin estuar direct în Moldova, fie prin Basarabia. De aceea (Insula – ed.) este atât de importantă”, a spus Jdanov.potrivit lui, Cine deține insula deține cheia acestei zone.

Anterior, Ministerul Apărării a declarat că invadatorii ruși încearcă să-și sporească prezența militară pe insula Zmeiny pentru a bloca comunicațiile maritime ale Ucrainei.

În Aprilie, în Marea Neagră, rachetele ucrainene Neptun au distrus crucișătorul Moskva, nava amiral a flotei rusești a Mării Negre, care la sfârșitul lunii februarie polițiștii de frontieră din Insula Snake au trimis la “x * y”.

Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina a raportat că, începând cu 12 Mai, 13 nave/bărci inamice au fost eliminate.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *