România este membră NATO/foto depositphotos.com

România nu va intra în conflict cu Federația Rusă.

Potrivit expertului militar Oleg Jdanov, acest lucru se datorează faptului că România este membră a NATO, iar această alianță se distanțează cât mai mult posibil de războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei.

“Ar fi un balsam pentru inima lui Putin. Pentru a ridica nivelul acestui război la nivelul lumii, cel puțin regional”, spune Jdanov.

El susține că atunci procesul de negociere va ajunge la nivelul Moscovei-Bruxelles sau chiar Moscova-Washington, ceea ce încearcă să realizeze Putin.

“Prin urmare, România nu va interveni în acest conflict în niciun caz”, a adăugat Jdanov.

Expertul a mai menționat că se îndoiește de” căldura “relațiilor actuale dintre România și Republica Moldova, precum și de poziția” pro-rusă ” a Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.în același timp, Oleg Jdanov a vorbit despre situația din armata moldovenească.

“Ea este într-o stare mai proastă decât a noastră înainte de 2013. Armele sunt vechi sovietice, nu au îmbunătățit nimic. Am trăit după principiul:” de ce avem nevoie de o armată, oricum nu va exista război”, a menționat el.

După cum a relatat anterior UNIAN, președintele moldovean Maia Sandu a recunoscut că multă vreme nimeni nu a acordat atenția cuvenită sectorului de apărare. Drept urmare, țara a rămas fără protecție militară.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.