dacă deținem cel puțin o localitate din Regiunea Luhansk, atunci vom organiza Donetsk/foto Ministerul Apărării din UcrainaDacă deținem cel puțin o localitate din Regiunea Luhansk, atunci vom organiza Donetsk/foto Ministerul Apărării al Ucrainei

Armata ucraineană are șansa de a împiedica ocupanții ruși să profite de întregul teritoriu al regiunilor Luhansk și Donetsk.

Această opinie a fost exprimată de expertul militar ucrainean, colonelul de rezervă Oleg Zhdanov într-un interviu cu Dmitry Gordon.

“Dacă deținem cel puțin o așezare din Regiunea Luhansk, atunci vom organiza Donetsk. Cu aceasta, operațiunea ofensivă a Federației Ruse poate fi considerată finalizată. În principiu, avem șansa să le păstrăm. Problema se bazează pe furnizarea de arme”, a spus Jdanov. 

Potrivit acestuia, fără capturarea întregii regiuni Luhansk, armata lui Putin nu va putea intra în regiunea Donetsk din nord și a atras atenția asupra faptului că AFU are deja anumite succese în zona Severodonetsk, Regiunea Luhansk. 

“Uită-te la modul în care în această săptămână ne-am schimbat dramatic situația din jurul Severodonetsk. Cu câteva zile în urmă am fost în starea de spirit că cel mai probabil vom părăsi Severodonetsk și vom transforma Lisichansk într-un avanpost. A apărut artileria Occidentală-avem un avantaj în raza de acțiune, avem un avantaj în precizie și în puterea de foc. Apropo, un proiectil de 155 mm este cu 30% mai puternic decât un proiectil de 152 mm, datorită prezenței explozivilor. Și cât de dramatic sa schimbat situația! Astăzi este critic, dar nu este catastrofal”, a spus Jdanov.

Citește și:  în Severodonetsk, ocupanții au suferit pierderi grele în timpul unei întâlniri la Centrul de recreere Chimists - Gaidai În Severodonetsk, ocupanții au suferit pierderi grele în timpul unei întâlniri la Centrul de recreere al chimiștilor-Gaidai  în Regiunea Luhansk, armata rusă a lovit Vrubovka cu un sistem de aruncător de flăcări, a intrat în Orekhovo-Gaidai În Regiunea Luhansk, armata rusă a lovit Vrubovka cu un sistem de aruncător de flăcări, a intrat în Orekhovo-Gaidai analiștii americani ne-au spus ce se întâmplă în Donbas și au arătat hărți noi Analiștii americani au spus ce se întâmplă în Donbas și au arătat noi hărți

Expertul observă că, datorită acțiunilor de lângă Severodonetsk, AFU a reușit să oprească de fapt ofensiva ocupanților ruși în toate celelalte direcții.

El prezice că, de îndată ce sistemele americane de rachete de artilerie extrem de mobile HIMARS ajung în față, situația din Donbas se va schimba și mai mult. 

“Dacă cel puțin patru lansatoare HIMARS vin aici în viitorul apropiat, atunci situația va arăta și mai bine pentru noi. Vom obține un mijloc de impact asupra celui mai apropiat spate inamic, până la 50 km în adâncimea inamicului vom putea livra în siguranță lovituri de foc”, spune Jdanov.

În același timp, potrivit expertului, sarcina principală a Forțelor Armate din Ucraina este de a finaliza operațiunea defensivă.

“Dacă le apărăm (Severodonetsk, Lisichansk și teritoriile regiunii Donetsk controlate de Ucraina acum – UNIAN) acum, trebuie să săpăm în pământ și să ținem apărarea până când ajunge cantitatea necesară de arme. Aceasta este singura cale de ieșire”, a explicat el.

Jdanov a subliniat că AFU va putea lansa o contraofensivă numai după primirea armelor occidentale necesare.

Reamintim, potrivit șefului Serviciului de Informații Externe al Ucrainei în perioada 2005-2010, generalul armatei Mykola Malomuzh, Forțele Armate ale Ucrainei acționează astăzi foarte corect în toate direcțiile. Dar, odată cu sosirea armelor occidentale, vor putea să se miște și mai activ și să conducă o ofensivă strategică, nu una tactică, inclusiv în regiunile Kherson și Zaporozhye.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.