echipajul Moskva a fost recunoscut ca participanți la o operațiune specială/twitter.com/Osinttechnical

Ministerul rus al Apărării a inclus echipajul crucișătorului” Moscova “distrus de trupele ucrainene în lista”participanților la o operațiune militară specială

Acest lucru este menționat în răspunsul Parchetului Flotei Mării Negre la cererea lui Gulnaz Urazayeva, mama marinarului Bulat Shakirzyanov, care a servit pe crucișătorul “Moscova”.

Documentul a fost publicat de canalul Telegram “Ombudsmanul militar”, iar Urazayeva și-a confirmat autenticitatea către Mediazone.

Documentul spune că unitatea militară 84201, unde au servit marinarii crucișătorului distrus “Moscova”, a fost adăugată pe lista participanților la o” operațiune militară specială “pentru a”asigura posibilitatea drepturilor și garanțiilor sociale, precum și pentru a primi plăți de către echipajul navei și membrii familiei acestora.” Nu este specificat când partea a fost inclusă în listă.

În același timp, nici Procuratura, nici Ministerul Apărării nu recunosc că crucișătorul “Moscova” a participat la războiul cu Ucraina. Procuratura a informat Urazayeva că crucișătorul “nu făcea parte din forțele implicate într-o operațiune militară specială” și “se afla în ape neutre în momentul dezastrului

După cum a raportat UNIAN mai devreme, crucișătorul Moskva s-a scufundat pe 13 aprilie după ce a fost lovit de rachetele Neptun, dar conducerea militară rusă ascunde adevărul despre cauzele și numărul deceselor. 

Potrivit versiunii lor, un incendiu a izbucnit pe crucișător, ceea ce a făcut ca muniția să detoneze și crucișătorul să se scufunde. Pentru prima dată, morții au fost menționați pe 22 aprilie, raportând o victimă și 27 dispăruți. În același timp, s-a susținut că 396 de marinari au fost salvați, iar ofițerii vor continua să servească în Flota Mării Negre.

Ulterior, a apărut un videoclip cu marinari presupuși salvați, dar nu toți părinții marinarilor ruși decedați au crezut în versiunea oficială.

Citește și:  PD-2 drone de la Kalush Orchestra pentru APU: ce este acest UAV și de ce este capabil PD-2 drone de la Kalush Orchestra pentru APU: ce fel de UAV este și de ce este capabil ocupanții ruși s - au mutat în direcția bărcii de șarpe-Statul Major General Ocupanții ruși s – au deplasat în direcția bărcii de șarpe-Statul Major General Reznikov a confirmat transferul rachetelor Harpoon: alte nave rusești vor urma Moscova Reznikov a confirmat transferul de rachete harpon: alte nave rusești vor urma Moscova  amintiri plăcute: Deineko a arătat exponate de trofee din Moscova distrusă (foto) “Amintiri plăcute”: Deineko a arătat exponate de trofee din Moscova distrusă (foto) Doomed crossing: sute de invadatori au fost distruși de APU pe râul Seversky Donets Doomed crossing: APU a fost distrus sute de ocupanți pe râul Seversky Donets

Conform diferitelor estimări, numărul echipajului “Moscovei” a variat de la 416 la 680 de persoane, inclusiv, după cum sa dovedit mai târziu, marinarii recrutați. Marea majoritate a marinarilor au murit probabil, dar autoritățile ruse le consideră oficial “dispărute” și solicită părinților să semneze documente care să ateste că nava s-a scufundat ca urmare a unei “catastrofe” și nu ca urmare a operațiunilor militare.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.