invadatorii au intensificat atacul asupra regiunii Luhansk  foto t.me/luhanskaVTSAocupanții au întărit atacul asupra regiunii Luhansk foto t.me/luhanskaVTSA

În a patra lună a războiului, trupele rusești ar putea fi aproape de controlul întregului teritoriu al regiunii Luhansk, care este unul dintre cele mai modeste obiective pe care Kremlinul și le-a stabilit după abandonarea ofensivei asupra Kievului.

Ministerul britanic al Apărării a declarat în raportul său zilnic că, dacă ocupanții reușesc să captureze zonele rămase din Regiunea Luhansk, Kremlinul va considera probabil acest lucru ca o “realizare politică semnificativă” pe care ar putea-o folosi pentru a justifica invazia Ucrainei în ochii rușilor.

Pe 28 mai, Ministerul rus al Apărării s-a grăbit să declare că trupele rusești controlează pe deplin estuarul, o intersecție feroviară de pe malul vestic al râului Seversky Donets. Cu toate acestea, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Anna Malyar, a declarat că bătălia pentru estuar este încă în desfășurare.

Severodonetsk, situat la 60 km de estuarul de pe malul estic al râului, este deținut de trupele ucrainene și este supus unei bombardamente masive constante de către ocupanții ruși.

Citește și:  nu vor fi suficiente pentru mai multe: Ministerul Afacerilor Interne a spus despre momentul fazei active a luptelor din Donbass Nu vor fi suficiente pentru mai multe: Ministerul de Interne a spus despre momentul fazei active a luptelor din Donbass  există bătălii pentru estuar, orașul nu a fost luat de trupele ruse - Ministerul Apărării Există bătălii pentru estuar, orașul nu a fost luat de trupele rusești-Ministerul Apărării

Artileria rusă bombardează și drumul Lisichansk-Bakhmut, pe care Rusia trebuie să-l blocheze pentru a încerca să înconjoare forțele ucrainene.

Între timp, analiștii de la Institutul pentru studiul războiului din Washington au spus că, deși trupele rusești au lansat atacuri directe asupra zonelor urbane din Severodonetsk, probabil că le va fi dificil să câștige un punct de sprijin în orașul însuși. “Trupele rusești nu s-au descurcat bine cu operațiunile din interiorul dezvoltării urbane, așa cum a arătat acest război”, au remarcat experții.

După cum a raportat UNIAN, pe 28 mai, expertul militar Oleg Zhdanov a raportat că luptele continuă în hotelul local Mir din Severodonetsk, iar trupele rusești încercau să obțină un punct de sprijin în clădire. În același timp, el a menționat că, în general, Severodonetsk este sub controlul armatei ucrainene.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.