Rusia este încă de planificare să profite de Kiev și de a crea o nouă entitate de stat/foto de REUTERS

Federația Rusă nu a abandonat planurile de a ocupa Kievul. Ea încă intenționează să profite de oraș, să organizeze alegeri pentru a aduce forțele pro-Kremlin la putere, să creeze o nouă formațiune de stat și să o includă în compoziția sa.

Alexey Gromov, șef adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, a povestit despre acest lucru la un briefing recent.

Potrivit lui, primii pași în lanțul probabil de acțiuni ulterioare ale Rusiei vor fi încercările de a prelua controlul asupra regiunilor Odessa, Mykolaiv și parțial Zaporozhye. În continuare, Federația Rusă intenționează să creeze un coridor terestru cu regiunea transnistreană a Moldovei și să ocupe partea centrală a Ucrainei.

După aceea, în secvența teoretică a acțiunilor Federației Ruse, există:”stăpânirea Kievului, organizarea de realegeri la autoritățile legislative și executive cu forțe pro-ruse care vin la putere, crearea unei noi entități de stat și includerea acesteia în Rusia.”

Gromov a subliniat că în acest fel inamicul va încerca să-și atingă obiectivul strategic. Cu toate acestea, potrivit șefului adjunct, “acestea sunt gândurile lor”, la care “există opoziția noastră.”

Amintiți-vă că la briefing Gromov a vorbit și despre succesele AFU de lângă Harkov și în zona Izyum. În ambele direcții, inamicul a intrat în defensivă, iar în unele locuri transferă forțe în regiunea Luhansk.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *