încercările de a negocia îndepărtarea copiilor din regiunea Kherson au fost până acum nereușite/foto t.me/Zhyvytsky încercările de a negocia îndepărtarea copiilor din Regiunea Herson au fost până acum nereușite/foto t.me/Zhyvytskyy

În regiunea Herson, forțele de ocupație nu au permis organizarea unui “coridor verde” chiar și pentru îndepărtarea copiilor.

Acest lucru a fost spus de șeful Kherson OVA Gennady Laguta într-un interviu acordat News of the Azov Region.

“Când ocupantul nu a oferit un singur coridor umanitar pentru îndepărtarea adulților, am făcut multă muncă pentru a scoate internatele. Știu sigur și pot afirma în mod responsabil: nu au permis să scoată un singur copil din Regiunea Herson. Nici măcar nu le-au dat copiilor”, a spus el.

potrivit lui Laguta, există informații că situația din internatul Oleshkov este foarte dificilă acum.

“Copiii de acolo au nevoie de îngrijiri speciale pentru că sunt invalizi. Despre internatele din Kherson, Novokakhovsky, Kakhovsky (există informații – UNIAN), dar despre îndepărtarea unor astfel de copii – poate pur și simplu nu știu, poate s-a întâmplat noaptea în direcția Crimeei”, a remarcat șeful regiunii.

Încercările de a negocia îndepărtarea acestor copii au fost până acum nereușite.

După cum a raportat UNIAN, în mesajul său video, președintele Vladimir Zelensky a spus că Rusia îi duce pe ucraineni pe teritoriul său, astfel încât să uite de Ucraina și să nu se poată întoarce.

“El scoate cu forța atât adulții, cât și copiii. Aceasta este una dintre cele mai josnice crime de război rusești. În total, peste 200 de mii de copii ucraineni au fost scoși. Aceștia sunt orfani din orfelinate. Și copiii cu părinții lor. Și copiii separați de familiile lor”, a spus el.

Anterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret privind o procedură simplificată pentru admiterea în cetățenia rusă a orfanilor din Ucraina, în special din teritoriile ocupate.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *