Federația Rusă pregătește din nou un proces al Consiliului Municipal” Azov “/Mariupol

Ca răspuns la succesele Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea de Sud și Harkov, ocupanții ruși încep din nou acțiunea procesului eroilor garnizoanei Mariupol.

Acest lucru a fost anunțat de consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko.

“Astăzi, așa-numita Procuratură a “DNR” inexistentă a anunțat că a terminat falsificarea materialelor și formarea de dovezi false despre crimele inexistente ale regimentului Azov din Mariupol”, a spus Andryushchenko.

Videoclipul zilei

Potrivit acestuia, există un astfel de citat în documente false cu “dovezi ale crimelor poporului Azov”:

“În timpul anchetei, șapte persoane au fost găsite vinovate de organizarea activităților Azov, recunoscute în conformitate cu legislația “DNR” ca organizație teroristă (Partea 1 a articolului 234 din Codul Penal al DNR), șaptesprezece persoane au fost acuzate de participarea lor la activitățile acestei organizații (partea 2 a articolului 234 din Codul Penal al DNR). Fiecare dintre inculpați este acuzat că a comis acțiuni ca parte a unei organizații criminale care vizează confiscarea forțată a puterii și schimbarea dreptului constituțional în “Republica Populară Donetsk”.

Andryushchenko remarcat faptul că ar trebui să ne așteptăm la un nou val de anunțuri în jurul valorii de proces în Mariupol. În clădirea Filarmonicii, nu s-a observat încă nicio activare a instruirii, cu toate acestea, celulele nu au fost încă dezasamblate. 

Citește și:  APU distruge armata rusă la scară industrială - ofițer APU distruge armata rusă la scară industrială-ofițer Putin este foarte presant: Belarus poate atrage până la 15 mii de soldați la războiul din Ucraina “Putin pune multă presiune”: Belarus poate atrage până la 15 mii de soldați în războiul din Ucraina bombardarea orașului satelit al centralei nucleare continuă: Energodar a rămas fără lumină pentru a doua oară într-o zi Bombardarea orașului satelit al centralei nucleare continuă: Energodar a rămas fără lumină pentru a doua oară într-o zi Minus două turnuri rusești: parașutiștii au doborât avioane de atac inamice (video) Minus două “turnuri” rusești: parașutiștii au doborât avioane de atac inamice (video)APU și-a recunoscut implicarea în exploziile din Crimeea ocupată APU și-a recunoscut implicarea în exploziile din Crimeea ocupată Crimeea

După cum a raportat UNIAN, armata rusă a capturat peste 2,5 mii de luptători ucraineni ai uzinei Mariupol Azovstal. 

Pe 29 iunie, a avut loc primul dintre schimburile planificate de prizonieri de război, în urma cărora 144 de apărători s-au întors în Ucraina, printre care 95 de apărători ai Azovstalului.

O lună mai târziu, în noaptea de 29 iulie, ca urmare a acțiunilor ocupanților, o clădire a fost distrusă pe teritoriul fostei colonii corecționale din satul Elenovka, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk, în care erau ținuți prizonierii de război ucraineni, retrași din uzina Azovstal. Peste 50 de apărători ucraineni au fost uciși, numărul răniților este necunoscut.

Agențiile ucrainene de aplicare a legii au declarat că explozia din Yelenovka a fost un act terorist rus cu scopul de a ascunde crimele de război, de a discredita Forțele Armate ale Ucrainei, de a perturba furnizarea de arme. Potrivit informațiilor ucrainene, atacul a fost efectuat de mercenari de la Wagner PMC (Liga) la instrucțiunile personale ale proprietarului nominal al PMC specificat – Yevgeny Prigozhin.

Pe 6 August, Consiliul Municipal Mariupol a anunțat că inamicul instalează cuști pentru un “proces” demonstrativ în Filarmonica orașului. Ulterior, liderul” DNR ” Denis Pushilin a anunțat pregătirile pentru un proces de spectacol.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a avertizat că, în Ziua Independenței Ucrainei, ocupanții intenționează să organizeze o demonstrație “proces” asupra apărătorilor capturați ai “Azovstal” în Mariupolul ocupat temporar. Potrivit unuia dintre scenariile posibile, rușii ar putea lansa o lovitură de rachete vizate în incintă.

președintele Vladimir Zelensky, comentând posibilitatea unui pseudo-proces al apărătorilor ucraineni în Mariupol, a declarat că aceasta ar fi linia pe care orice negocieri sunt imposibile.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *