situația din sudul Ucrainei/foto UNIANSituația din sudul Ucrainei/foto UNIAN

forțele ofensive ale Forțelor Armate ale Ucrainei din sudul țării încătușează forțele inamice.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat în timpul briefingului de către șeful Centrului Comun de presă coordonator al forțelor de securitate și apărare din sudul Ucrainei Natalia Gumenyuk.

Potrivit lui Gumenyuk, acum există o grupare de nave inamice în Marea Neagră formată din trei transportatori de rachete de croazieră – acestea sunt două nave și un submarin.

“Sub atacul acțiunilor noastre ofensive în regiunea Kherson și regiunea Mykolaiv, inamicul devine destul de constrâns în acțiunile sale, nu arată activitate. Principala sa tactică este bombardarea constantă a teritoriilor pentru a crea iluzia prezenței sale”, a explicat ea.

Citește și:  nici măcar nu am avut timp să scăpăm: ocupantul s-a lăudat cu fata cum ucide ucrainenii (audio) “Nici măcar nu au avut timp să scape”: ocupantul s-a lăudat cu fata cum ucide ucrainenii (audio) luptătorii SSR ucraineni au minat și au aruncat în aer un feribot ponton lângă inamic (video) Luptători SSR ucrainean minat și a explodat un feribot ponton lângă inamic (video)  trupele rusești din Donbass operează grupuri semnificativ insuficiente-intelligence Trupele ruse din Donbas operează grupuri semnificativ insuficient personal-informații

Potrivit acesteia, în timp ce evacuarea din sud este extrem de dificilă nu numai din cauza bombardamentelor, ci și din cauza punctelor de control pe care le-au instalat ocupanții. Dificultatea evacuării este agravată de prezența zonelor miniere.

Ea a mai adăugat că situația din Transnistria este destul de calmă, nu se observă acțiuni active.

Anterior, sa raportat că mass-media a analizat perspectivele eliberării lui Kherson și a aflat opinia armatei. 

potrivit consilierului șefului biroului președintelui Alexey Arestovich, trupele ucrainene au creat un cap de pod stabil în direcția Herson.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.