așa arată Mariupol după sosirea Rashiștilor/foto REUTERS așa arată Mariupol după sosirea Rashiștilor/foto REUTERS

În plus față de modul diplomatic de a efectua deblocarea lui Mariupol, apărătorii ucraineni lucrează la pregătirea unui plan militar. Această lucrare se desfășoară cu conducerea de vârf a Forțelor Armate din Ucraina, a declarat Maxim Zhorin, fostul comandant al regimentului Azov.

El a spus acest lucru într-un interviu acordat canalului 24.

Potrivit acestuia, în prima lună și jumătate a fost absolut realist să se efectueze o deblocare militară a lui Mariupol – acest proces a fost posibil cu forțe relativ mici. Zhorin spune că sute de voluntari și-au exprimat dorința de a merge la deblockade, în ciuda complexității unei astfel de operațiuni. În prezent, afirmă el, nu mai este posibilă efectuarea unei deblocări într-o singură etapă.

“Cu toate acestea, pe lângă procesul diplomatic, procesul de pregătire a unei operațiuni militare pentru deblocarea orașului se desfășoară în continuare în paralel. Astăzi poate fi în mai multe etape cu alte orașe eliberate anterior, regrupându-se”, a explicat Zhorin.

El a adăugat că este nevoie de mult timp, pentru că mai întâi trebuie să fii echipat cu echipamentul militar și armele necesare.

“Nu sunt sigur că cei care se află în prezent pe teritoriul Azovstal au acest timp. Prin urmare, ne pregătim și lucrăm în paralel în două direcții: atât diplomatice – pentru a le salva și a le scoate de acolo, cât și militare – pe care le vom implementa în orice caz”, a explicat militarul.

El a dat asigurări că consultările pe această temă se desfășoară exclusiv cu conducerea supremă a Forțelor Armate din Ucraina.

situația de la Azovstal: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat UNIAN, trupele rusești au înconjurat Mariupol în primele zile ale unei invazii pe scară largă a Ucrainei. La 1 mai, a început evacuarea civililor care se ascundeau într-un adăpost de bombe la Azovstal.

Pe 3 mai, invadatorii ruși au început să asalteze planta. Inamicul a folosit vehicule blindate și tancuri, a încercat să aterizeze trupe cu ajutorul bărcilor și a atras un număr imens de infanterie.

Acum, rușii continuă să scoată intens Azovstal. Inamicul lucrează cu artilerie de butoi, tancuri, mortare, infanteria ocupanților încearcă să asalteze teritoriul uzinei, lunetiștii inamici lucrează și ei.

Pe 8 mai, la un briefing de pe teritoriul uzinei Azovstal, Ilya Samoylenko, ofițer de informații al regimentului Azov, a spus că luptătorii nu primesc niciun ajutor și au rămas singuri cu inamicul. El a adăugat, de asemenea, că luptătorii nu intenționează să se predea și vor lupta până la ultimul.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *