politicienilor li s-a permis să folosească expresia polițiștilor de frontieră de pe insula Snake  photo President.gov.ua

Agenția Națională pentru afaceri ale Serviciului Public (NAGS) a clarificat că utilizarea de către funcționarii publici a binecunoscutei fraze a polițiștilor de frontieră de pe insula Zmeiny nu reprezintă o încălcare a Codului de etică.

Acest lucru este menționat în mesajul NAGS. 

“Fraza de renume mondial a polițiștilor de frontieră de pe insula Zmeiny, care a devenit motto-ul Ucrainenilor în lupta împotriva invadatorilor, nu este o încălcare a regulilor Generale de comportament etic al funcționarilor publici și al oficialilor administrației locale. Dar colegii, o măsură este importantă în toate. Glorie Ucrainei!”.

NADC

După cum a raportat UNIAN, fraza apărătorilor insulei ucrainene Snake “navă de război rusă, du-te la #uy!”de la începutul războiului, a devenit înaripat și cunoscut în întreaga lume. Ukrposhta va emite chiar și un timbru poștal tematic.

“navă rusă, du-te dracului”: de unde a venit fraza

Pe 24 februarie, a devenit cunoscut faptul că trupele rusești au capturat insula Ucraineană Zmeiny în Marea Neagră, în urma căreia s-a pierdut comunicarea cu 13 Grăniceri. Două nave de război rusești, crucișătorul Moskva și corveta de patrulare Vasily Bykov, s-au apropiat de insulă și au oferit luptătorilor detașamentului de frontieră Izmail care se aflau pe insulă să se predea. Au refuzat.

Potrivit înregistrării dialogului radio dintre ei, polițiștii de frontieră ucraineni au primit un mesaj: “sunt o navă de război rusă. Propun să depunem armele și să ne predăm pentru a evita vărsarea de sânge și pierderile nejustificate. În caz contrar, veți fi bombardați și atacați. Cum înțelegi, recepție?”.

ucrainenii au răspuns: “navă rusă, du-te dracu’ te.”

Pe 28 februarie, a devenit cunoscut faptul că militarii de pe insula Zmeiny sunt în viață și sunt în captivitate.

pe 21 martie, Ministerul rus al Apărării a publicat un alt mesaj de propagandă și a cerut “să nu mânie niciodată o navă de război rusă.” Ucrainenii au reacționat foarte repede la acest lucru. Utilizatorii au reamintit unde trebuie să meargă nava rusă.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.