APU poate salva Kherson și Melitopol fără furtună/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua APU poate salva Kherson și Melitopol fără furtună/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua

Forțele Armate ale Ucrainei acționează foarte corect în toate direcțiile astăzi. Dar, odată cu sosirea armelor occidentale, vor putea să se miște și mai activ și să conducă o ofensivă strategică, nu una tactică, inclusiv în regiunile Kherson și Zaporozhye.

Acest lucru a fost declarat de către șeful Serviciului de Informații Externe al Ucrainei în perioada 2005-2010, generalul armatei Mykola Malomuzh, scrie The Observer.

Potrivit acestuia, dacă armata ucraineană reușește să străpungă coridorul spre mare, va crea condiții pentru înconjurarea ocupanților ruși. Acest lucru, în opinia sa, va permite salvarea Kherson, Melitopol și alte așezări din ocupație chiar și fără un atac.

“Folosind cea mai recentă tehnologie care ajunge în Ucraina în aceste zile și săptămâni, vom putea lovi nu numai pentru a învinge mijloacele defensive, de exemplu, în zonele de apărare – Zaporozhye, Herson, ci și doar pentru a le ocoli. Atunci nu va mai fi nevoie să asaltăm nici Herson, Melitopol, nici alte orașe, pentru că odată înconjurat, inamicul va fugi”, a spus Malomuzh.

În același timp, trupele ucrainene trebuie să lovească în alte sectoare ale frontului pentru a slăbi pozițiile trupelor lui Putin, spune generalul.

Citește și:  aviația ucraineană din Regiunea Herson a lovit fortăreața și traversarea pontonului inamicilor Aviația ucraineană în regiunea Herson a lovit un punct forte și o trecere ponton de inamici  în regiunea Harkov, inamicul a concentrat greve în direcția nord și nord-est-Sinegubov În regiunea Kharkiv, inamicul a concentrat greve în direcția nord și nord-est – Sinegubov eliberarea Melitopolului: un expert militar a explicat cum partizanii pot ajuta APU Eliberarea Melitopolului: expertul militar a explicat cum “partizanii” pot ajuta APU  trupele sunt retrase de urgență lângă Zaporozhye: Jdanov – despre termenul limită al lui Putin până pe 10 iunie Urgent “trupele sunt eliminate” lângă Zaporozhye: Jdanov – despre termenul limită Putin până la 10 iunie

După cum a raportat UNIAN, mai devreme consilierul șefului biroului președintelui, Alexey Arestovich, a spus că Forțele Armate ale Ucrainei se află deja sub Kherson capturat de ocupanții ruși. Zgomotul luptelor se aude în centrul regional.

Informațiile ucrainene au raportat anterior că, ca urmare a unei contraofensive reușite a apărătorilor Ucrainei în direcția Kherson, ocupanții au pierdut o parte din teritoriile ocupate temporar și au suferit pierderi de forță de muncă și echipamente. Încercarea de a opri soldații ucraineni, invadatorii ruși urgentele ridică linii suplimentare de apărare, exploatează teritoriul și creează bariere inginerești. Recent, un convoi de camioane militare rusești cu mine Sovietice fabricate în anii 50 ai secolului trecut a ajuns în regiunea ocupată Kherson.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.