într-un rând nu departe de Mariupol-oficer Regimentul Azov acuză autoritățile de sabotarea pregătirii pentru apărarea lui Mariupol.

Acest lucru a fost declarat la o conferință de presă de Ilya Samoylenko, ofițer al Departamentului de informații al regimentului Azov.

Potrivit lui Samoylenko, capturarea lui Mariupol se desfășoară de 2,5 luni și acesta este un asediu care “nu a fost încă în istorie 

“cu atât de multe victime printre soldați și victime civile. 25 de mii de civili au fost uciși de armata rusă”, a spus el.

Ofițerul a subliniat că sarcina și datoria morală a armatei este de a proteja țara. Dar guvernul, potrivit lui, nu a putut organiza protecția lui Mariupol.

“Adevărul este că suntem unici. Nimeni nu se aștepta să stăm atât de mult timp (și încă o facem). Guvernul nostru nu a reușit să apere Mariupol, nu a reușit să pregătească apărarea. Problema este că suntem numiți eroi, suntem admirați. Eroismul apare atunci când planificarea și organizarea eșuează”, spune el.

ofițerul subliniază că mulți luptători Azov și-au dat viața pentru oraș, pentru țară, pentru oamenii din Ucraina. 

“Aceasta este prioritatea noastră. Ne-am fi putut îndepărta cu ușurință de Mariupol, ne-am retras, pentru că am văzut situația, dar am decis să apărăm orașul și am avut ordin să apărăm Mariupol. Nu am avut ordine să preluăm comanda deplină a apărării orașului. Dar această decizie a fost luată pentru că nimeni altcineva nu a făcut-o. Problema este că mulți reprezentanți oficiali ai autorităților sabotează problemele Apărării Ucrainei, aș spune – de aproximativ 8 ani. Acest război nu a început pe 24 februarie și subliniem constant acest lucru. Toată lumea ne-a împiedicat să facem apărare, deși știau tot timpul că vine un mare război cu Federația Rusă”, spune el. 

Amintiți-vă că regimentul Azov este o formațiune a Gărzii Naționale a Ucrainei, care face parte din Asociația operativ-teritorială estică.

luptătorii Azov au participat la apărarea lui Mariupol încă din primele zile ale invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Acum luptele sângeroase cu invadatorii ruși continuă pe teritoriul uzinei Azovstal. Ucraina încearcă să salveze armata, blocată pe teritoriul uzinei.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, notează că intermediari și state influente au fost implicate pentru a salva armata ucraineană, care este protejată la uzina Azovstal din Mariupol.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *